RESULTATERFINANS

HTC venter kraftig salgsvekst

Men sliter med å dekke etterspørselen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2010 - 13:10

HTC rir på toppen av den voksende Android-bølgen. Selskapet presenterte i går sine prognoser for leveransene av mobiltelefoner i det inneværende kvartalet og venter en vekst på 36 prosent sammenlignet sammenlignet med første kvartal i år.

Selskapet regner med å levere 4,5 millioner mobiltelefoner i juni-kvartalet, etter å ha levert 3,3 millioner i første kvartal.

Ifølge FT.com sa Cheng Hui-ming, HTC finanssjef, at tallene indikerer den voksende populariteten til Android-plattformen i Europa og USA.

Tidligere levert HTC kun mobiltelefoner basert på Windows Mobile, men må tidlig ha sett den bølgedalen som Microsofts mobilplattform nå er inne i. Selskapet var derfor først ute med å lansere en Android-basert mobiltelefon og har siden kommet med en rekke modeller.

Den nyeste modellen på markedet er Desire. HTC sliter med å dekke etterspørselen, forteller Peter Frølund, selskapets Norden-sjef, til IT24.se.

Finanssjef Cheng sier til FT.com at noe av nøkkelen til HTCs suksess er at selskapet har en kortere syklus for produktfornyelse enn selskapets konkurrenter.

- Dersom planen din ble lagt to år før du lansere mobilen din, vil designen og prisen sannsynligvis ikke lenger stemme overens med endringene i markedet, sa Cheng.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.