HTCs Windows-mobiler skifter navn

Mobilprodusenten HTC vil slutte å selge mobiltelefoner under varemerket Qtek.

HTCs Windows-mobiler skifter navn

Mobilprodusenten HTC vil slutte å selge mobiltelefoner under varemerket Qtek.

Den taiwanske mobiltelefonprodusenten HTC, som fokuserer på Windows Mobile-baserte smarttelefoner, annonserte i går at selskapet har besluttet å fase ut merkenavnet Qtek. I stedet vil selskapet bygge et varemerke rundt sitt eget navn, altså HTC. Dette skriver den distributøren for HTCs produkter i Norge, Dangaard Telecom Norway, i en pressemelding.

- HTC Corp produserer apparater som merkevarebygges med mobiloperatørers og OEM-partneres navn, som for eksempel O2 XDA og i- Mate, samt til nå som Qtek. Beslutningen om å fase ut Qtek-navnet viser tydelig at HTC ønsker å markere sterkere hvem som egentlig bak disse apparatene, sier forretningsutvikler Øyvind Lundbakk Pedersen i Dangaard Telecom Norway, i pressemeldingen.

Navneendringen vil ikke få praktiske konsekvenser for norske eiere av Qtek-produkter.

Parallelt med navnebyttet på apparatene, har HTC også kunngjort at selskapet vil styrke tilstedeværelsen i Europa. Tidligere har distributører som Dangaard Telecom Norway selv tilrettelagt markedsføringen lokalt. Nå vil HTC bygge opp et sterkere støtteapparat og –tilbud for å skape grunnlag for ytterligere vekst.

Selskapet skal også satse på bredere utvalg av tilleggsutstyr, styrking av kundesupport, produktopplæring og bedre markedsføringsstøtte.

Praktiske konsekvenser av innføringen av det nye merkenavnet, er at modellene Qtek 9600 og Qtek 8600 nå kommer på markedet som henholdsvis HTC TyTN og HTC MTeoR.

HTC TyTN

Til toppen