BEDRIFTSTEKNOLOGI

HTML 4.0 er klar

World Wide Web Consortium (W3C) godkjente torsdag spesifikasjonen for HTML 4.0. En rekke nyheter er inkludert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. des. 1997 - 11:25

En rekommandasjon fra W3C betyr at en spesifikasjon er stabil, bidrar til interoperabilitet på weben, og er blitt inspisert av alle medlemmene i komiteen.

HTML 4.0 inkluderer ifølge PCWeek Online støtte for avanserte forms og in-line frames, samt forbedrede objekter og skripter. Det tillater også webdesignere innlemme style sheets som gjør det enklere å kontrollere utseendet til nettsteder som inkluderer store mengder av komplekse sider. (Kjære leser: Hvis du har gode norske ord for de kursiverte betegnelsene, hører vi gjerne fra deg!)

Spesifikasjonen omfatter også forbedringer for å gjøre websider mer tilgjengelige for funksjonshemmede brukere. Blant annet kan man nå gjøre tekst i frames og forms om til blindeskrift eller tale.

Tim Berners-Lee sier til InternetWeek at brukerne og utviklerne av weben må kreve at alt er i overensstemmelse med HTML 4.0. Dette for å få en leverandør-uavhengig web.

- Det er egentlig ingen unnskyldning for å knytte deg selv eller dine partnere til proprietære løsninger.

I forbindelse med standardiseringen av HTML 4.0, har W3C opprettet en webside, W3C HTML Validation Service, hvor man kan teste om sine egne websider er i overensstemmelse med markup-språket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.