HTML 4.0 er klar

World Wide Web Consortium (W3C) godkjente torsdag spesifikasjonen for HTML 4.0. En rekke nyheter er inkludert.

En rekommandasjon fra W3C betyr at en spesifikasjon er stabil, bidrar til interoperabilitet på weben, og er blitt inspisert av alle medlemmene i komiteen.

HTML 4.0 inkluderer ifølge PCWeek Online støtte for avanserte forms og in-line frames, samt forbedrede objekter og skripter. Det tillater også webdesignere innlemme style sheets som gjør det enklere å kontrollere utseendet til nettsteder som inkluderer store mengder av komplekse sider. (Kjære leser: Hvis du har gode norske ord for de kursiverte betegnelsene, hører vi gjerne fra deg!)

Spesifikasjonen omfatter også forbedringer for å gjøre websider mer tilgjengelige for funksjonshemmede brukere. Blant annet kan man nå gjøre tekst i frames og forms om til blindeskrift eller tale.

Tim Berners-Lee sier til InternetWeek at brukerne og utviklerne av weben må kreve at alt er i overensstemmelse med HTML 4.0. Dette for å få en leverandør-uavhengig web.

- Det er egentlig ingen unnskyldning for å knytte deg selv eller dine partnere til proprietære løsninger.

I forbindelse med standardiseringen av HTML 4.0, har W3C opprettet en webside, W3C HTML Validation Service, hvor man kan teste om sine egne websider er i overensstemmelse med markup-språket.

Til toppen