UTVIKLING

HTML 5-arbeidet krever flere ressurser

W3C utvider arbeidsgruppen med nye viseformenn.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2009 - 13:01

W3C-direktør Tim Berners-Lee skriver i et brev til HTML Working Group denne uken, hvor han forteller at arbeidsgruppen nå får tre viseformenn i stedet for to.

Denne endringen skjer i forbindelse med at Microsofts Chris Wilson har fratrådt sin stilling som den ene av viseformennene.

Sam Ruby fra IBM vil fortsatt inneha si stilling, men nå sammen med to nye viseformenn.

Den ene er Paul Cotton fra Microsoft, som har ansvaret for selskapets Web Services Standards and Partners-gruppe. Han bidrar til Microsofts strategier for samhandlingsevne og standarder. Han har tidligere blant annet vært formann for W3Cs XML Query Working Group og WS-Policy Working Group.

Den andre er Maciej Stachowiak, som er sjef for Apples WebKit WebApps Team. Han har lenge også bidratt til WebKit-prosjektet som utvikler. Han er medlem av forretningsutvalget i Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG) og har bidratt til en rekke webstandarder, blant annet HTML 5.

Berners-Lee forklarer i brevet at behovet for å øke antallet viseformenn skyldes at det er mye arbeid som fortsatt gjenstår for å fullføre HTML 5.

- Arbeidet til denne gruppen er forferdelig viktig for weben. Jeg er glad for at alle de tre viseformennene har ansvaret for å jobbe tett med redaktørene og gruppen, for å gjøre HTML 5 til en suksess, skriver Berners-Lee.

Redaktører for HTML 5-spesifikasjonen er Ian Hickson og David Hyatt fra Apple.

Canvas-elementet for grafikk er en del av den kommende HTML 5-spesifikasjonen. De fleste nyere nettlesere støtter dette allerede.
Canvas-elementet for grafikk er en del av den kommende HTML 5-spesifikasjonen. De fleste nyere nettlesere støtter dette allerede.

HTML 5-spesifikasjonen skal erstatte dagens spesifikasjoner for HTML4, XHTML 1.0 og DOM2 HTML. Det nyeste arbeidsutkastet til HTML 5, ble utgitt tidligere denne uken.

En oversikt over hva som skiller den foreløpige HTML 5-spesifikasjonen fra HTML 4, finnes på denne siden.

Arbeidet kan forøvrig følges på Twitter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.