UTVIKLING

HTML5 kan få støtte for videokonferanser

Nytt utkast åpner for enda mer avanserte, HTML-baserte webapplikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2009 - 13:11

W3C har offentliggjort et utkast til et HTML5-tillegg som dreier seg om HTML-støtte for maskinvarebaserte enheter.

I utkastet, som har blitt utarbeidet av Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG) med HTML5-redaktøren Ian Hickson fra Google i spissen, foreslås det at det skal opprettes et device-element i HTML som i første omgang skal åpne for videokonferanser fra HTML-applikasjoner.

Device-elementet vil ha attributtet «type» som tillater forfattere av HTML-dokumentet å spesifisere hva slags enhet websiden ønsker tilgang til. I første omgang foreslås det tre nøkkelord for type, nemlig media, fs og rs232.

«Media» vil være en strøm med lyd og/eller videodata. Et typisk eksempel på en slik enhet er et webkamera. «Fs» står for filsystem og kan for eksempel være en USB-tilknyttet mediespiller. RS232 er seriellporten som stort sett alle pc-er var utstyrt med for noen år siden, men som må anses som ganske foreldet i dag. I spesifikasjonen heter det at R232 bare er inkludert for å kunne antyde hva man ønsker å oppnå med utvidelsen.

Utkastet skisserer også et programmeringsgrensesnitt som kalles «Stream», som skal brukes til å representere mediestrømmene. Disse strømmene vil måtte være i et format som nettleseren støtter avspilt gjennom audio- og video-elementene som introduseres med HTML5.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.