UTVIKLING

HTML5 og JavaScript blir viktige i Office

Microsoft avslører planer for neste versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. aug. 2011 - 12:12

Microsoft har tidligere uttalt at webstandarder som HTML og JavaScript vil kunne brukes til å lage applikasjoner til kommende Windows 8 – sannsynligvis som et alternativ til eksisterende programmeringsgrensesnitt og rammeverk, som .NET. En omfattende analyse av dette finnes her. Microsoft selv vil ikke si noe offisielt om dette før under Build-konferansen i september, som en stund førte til mye usikkerhet i utviklermiljøer.

Ikke overraskende har Microsoft lignende planer for neste versjon av Office, som vil ha versjonsnummer 15.

ZDNet-skribenten Mary-Jo Foley har kommet over to stillingsannonser fra Microsoft som i ganske klare ordelag beskriver selskapets planer.

I den ene annonsen heter det at det er på tide å ta programmerbarheten til Office til det neste nivået. En liten gruppe av mennesker knyttet til Microsofts Visual Studio-aktiviteter planlegger nå programmeringsverktøyene for Office 15. Blant målene er at utvikling for Office skal være «like enkelt og morsomt» som å bygge applikasjoner for neste Windows-versjon.

– Integrasjon av JavaScript/HTML5 vil gjøre det mulig for utviklere å lage rike applikasjoner som omfatter klient- og server, integrerer med Office 365, forbedrer SharePoint-opplevelses og åpner for nye scenerier som slipper løs det store potensialet som ligger i kombinasjonen av Office og nettskyen, heter det i den ene annonsen.

I den andre annonsen står det at målet er å tilby en ny generasjon verktøy for å utvide funksjonaliteten i applikasjoner fra Microsoft og tredjeparter gjennom skripting, makroer og tillegg.

– Disse verktøyene lar utviklere av forretningsapplikasjoner utnytte moderne programmeringsplattformer, som Visual Basic, C#, HTML, JavaScript, for raskt og enkelt utvikle innovative, skreddersydde løsninger for sine organisasjoner, heter det i annonsen.

Signalene fra Microsoft om hvilke typer programmeringsgrensesnitt som vil være tilgjengelige i Office 15, er dermed tydeligere enn det de så langt har vært for Windows 8. Mange utviklere fryktet en stund at applikasjoner til det kommende operativsystemet må baseres på webteknologier. Microsoft har offisielt sagt lite som har kunnet endre det inntrykket, men har via andre kanaler gitt ganske klare signaler om at dagens metoder ikke vil bli fjernet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.