UTVIKLING

– HTML5-testen er altfor ufullstendig

W3C advarer mot å trekke konklusjoner av testsuiten.

4. nov. 2010 - 14:15

Digi.no og store deler av den globale IT-pressen forøvrig har den siste uken skrevet om W3Cs HTML5 Test Suite, hvor resultatene viser at Microsofts Internet Explorer 9 så langt gjør det best.

Omtalen av disse resultatene har tilsynelatende skapt en del irritasjon blant Microsofts konkurrenter, som mener at IE9 fortsatt henger etter deres eget produkt.

– Denne testsuiten er uhyre ufullstendig, skriver Operas Anne van Kesteren, som får støtte av Googles Ian Hickson.

– Jeg er enig med Anne i at det er ganske meningsløst å publisere resultater for denne testsuiten. Realistisk sett er ikke testsuiten engang 0,1 prosent komplett ennå, skriver Hickson, som er redaktør av HTML5-spesifikasjonen.

Philippe Le Hégaret i W3C skriver i et blogginnlegg at selv om testsuiten nå består av mer enn dobbelt så mange deltester som da den ble introdusert i september, så er de 232 deltestene som nå er tilgjengelige altfor få til at man kan trekke noen konklusjoner av betydning av testresultatene.

– Vi trenger flere tusen dusin med tester for at disse resultatene skal antyde noe. Samtidig, mens vi jobber med HTML5-spesifikasjonen, er det en fordel å finne ut hvor vi har interoperabilitet-problemer allerede, skriver Le Hégaret.

W3C har nå oppdatert resultattabellen ved at nyere versjoner av Chrome, Firefox og WebKit (Safari) har blitt testet. I tillegg har siden fått en advarsel som sier at det er det er upassende å vise til disse resultatene som om de skulle være noe mer enn noe som er under stadig endring.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.