KARRIERE

Huawei-ansatte til streik

Telegiganten beskyldes for ulovlig bruk av kinesiske ansatte i Afrika.

28. nov. 2011 - 10:34

90 av Huaweis 120 medarbeidere i Algerie la i forrige uke ned arbeidet og gikk ut i streik på ubestemt tid.

Striden skyldes at de ansatte krever høyere lønninger, bedre karrieremuligheter og egen tariffavtale, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Streiken fortsetter til kravene våre innfris, sier fagforeningsrepresentant Salim Khalifati til det algeriske nyhetsbyrået APS.

Khalifati beskylder samtidig Huawei for ulovlige ansettelser av kinesisk arbeidskraft, samt flere tilfeller av urettferdige oppsigelser.

Den kinesiske telekomgiganten, verdens nest største teleutstyrsprodusent etter Ericsson, har de siste ti årene satset tungt på Afrika, der de nå har 2.500 ansatte i over tredve land.

Huawei etablerte seg i Algerie i 1999, og beskriver selv sin egen inntreden i det nordafrikanske landet som en suksesshistorie.

Det er sparsomt med uttalelser fra Huawei om arbeidskonflikten, men mandag bekreftet selskapet at enkelte ansatte i Algerie har innledet streik.

Streiken har ikke påvirket tjenester til kundene og den lokale virksomheten fortsetter som normalt, hevder en Huawei-talsmann i en uttalelse per e-post, ifølge Bloomberg.

Vedkommende siteres på at det nå foregår konstruktive samtaler med representanter for fagforeningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.