Huawei dropper USA

Gidder ikke mer.

Huawei rigger ned virksomheten i det amerikanske markedet. Selskapet orker ikke lengre kjempe om store kontrakter i markedet etter å ha blitt stemplet som en mulig sikkerhetsrisiko.
Huawei rigger ned virksomheten i det amerikanske markedet. Selskapet orker ikke lengre kjempe om store kontrakter i markedet etter å ha blitt stemplet som en mulig sikkerhetsrisiko. (Bilde: Angel Navarrete/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

Gidder ikke mer.

Det kinesiske tele-teknologiselskapet Huawei dropper USA etter at de i lengre tid har forsøkt å innta det amerikanske markedet. Men hindringene har stått i kø for det privateide kinesiske selskapet: De har nærmest blitt stemplet som en trussel for den amerikanske nasjons sikkerhet.

– Vi er ikke lengre interessert i det amerikanske markedet, sa Huawei-direktør Eric Xu på en analytikerkonferanse tirsdag. Det melder Financial Times.

Huawei har vært en meget aggressiv aktør i markedet for telekommunikasjonsutstyr. De har 45 av verdens største teleoperatører på kundelisten, deriblant et tett samarbeid med Telenor. Men de har ikke lykkes å få en eneste kontrakt med noen av de største amerikanske teleoperatørene.

Financial Times melder at operatøren Sprint Nextel forrige uke forsikret amerikanske styresmakter om at de ikke ville bruke utstyr levert fra Huawei.

Blant annet ble det kinesiske selskapet, sammen med sin konkurrent ZTE, innkalt til en høring i den amerikanske kongressen i fjor høst hvor de ble grillet om mistanke om kyberspionasje. Huawei har hardnakket tilbakevist alle påstander og nekter for at de blir brukt som et instrument av kinesiske myndigheter.

Også i Norge har selskapet møtt motbør og bekymring – men ikke fra telebransjen. Både Telenor og Netcom har satset på utstyr fra Huawei, mens Høyre fra talerstolen på Stortinget har advart mot dette.

    Les også:

Til toppen