AVTALER & KONTRAKTER

Huawei er eneleverandør til Telenor

Fikk avtale om oppgradering av Telenors tale- og IP-nett i ti land.

16. sep. 2011 - 09:31

Telenor Global Services (TGS) har inngått en avtale med den kinesiske leverandøren av tele- og nettverksutstyr Huawei. Avtalen gjør Huawei til eneleverandør til oppgraderingen av Telenors tale- og IP-nettverk i Norge, Singapore, Hongkong, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Pakistan, Bangladesh, Thailand og Malaysia.

Avtalen gjelder Huaweis løsninger One Network og IP Core, samt driftstjenester. Den har en varighet på fem år.

Huawei skriver i en pressemelding at utstyret deres vil gjøre TGS i stand til å levere avanserte tale-, video-, data- og IP-tjenester til 170 internasjonale operatører.

– Løsningen innebærer bygging av et fremtidssikkert IPX-klargjort nettverk, som er et høykapasitets og høykvalitets samtrafikknettverk, kompatibelt med TDM-nettverk. I tillegg til å utvikle den nye IP-nettverksløsningen for TGS, vil Huaweis integrerte driftstjenester – inkludert Network Prevention, samt planlagte og korrigerende vedlikeholdstjenester – vedlikeholde hele nettverket, noe som gjør TGS i stand til å fokusere på å sikre optimal nettverkskvalitet for sine kunder, heter det videre i meldingen.

Huaweis kundemasse omfatter mer enn 395 operatører fordelt på 165 land. One Network-løsningen for samtrafikk er i bruk hos 73 operatører. Selskapet er verdens raskest voksende tilbyder av driftstjenester med 230 avtaler fordelt på 60 land. I Norge spiller Huawei en nøkkelrolle i oppgraderingen av nettet til Netcom.

Cisco-sjef John Chambers pekte nylig på Huawei som en av hans tre viktigste konkurrenter, sammen med Juniper og HP, se artikkelen Cisco senker ambisjonsnivået.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.