SIKKERHET

Huawei fortsetter veksten tross press fra USA

Tross juridisk konflikt med USA og vestlige lands frykt for spionasje, vokser Huawei videre og rapporterer om 39 prosent høyere omsetning i første kvartal.

Huawei melder om kraftig økt omsetning i første kvartal, til tross for juridiske og politiske utfordringer i flere land. Illustrasjonsfoto.
Huawei melder om kraftig økt omsetning i første kvartal, til tross for juridiske og politiske utfordringer i flere land. Illustrasjonsfoto. Kin Cheung / AP / NTB scanpix
22. apr. 2019 - 09:01

Den kinesiske telegiganten melder om inntekter på 180 milliarder yuan i årets tre første måneder, 39 prosent høyere enn i fjor. Beløpet tilsvarer drøyt 250 milliarder kroner.

Veksten kommer til tross for at selskapet er innblandet i en alvorlig juridisk konflikt med USA, som har krevd Huaweis finansdirektør utlevert for brudd på USAs handelsrestriksjoner mot Iran. Både amerikanerne og flere allierte er dessuten skeptiske til Huaweis mulige forbindelser til kinesiske myndigheter og frykter for mulig spionasje dersom selskapet får bygge ut viktig infrastruktur. Spørsmålet er blitt særlig aktuelt ettersom Huawei er ventet å være en av de store tilbyderne når neste generasjons mobilnett skal bygges ut.

Telegiganten har avvist amerikanske påstander om at selskapet legger til rette for kinesiske spionasje.

Selskapet er privateid, men rapporterer enkelte regnskapstall. Huawei oppgir riktignok ikke resultatet per kvartal, men sier de har en profittmargin på 8 prosent. Det skulle tilsi et overskudd på 14,4 milliarder yuan, eller snaut 18,3 milliarder kroner.

I fjor vokste omsetningen for hele året med 19,5 prosent til 721 milliarder yuan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.