FORBRUKERTEKNOLOGI

Huawei lanseres i Norge

Kineserne kommer med Android-nettfjøl og en serie mobiltelefoner.

S7 er trolig et av flere produkter som Huawei lanserer i Norge til høsten. Denne fjøla fant vi hos Telenor, men vi rakk dessverre ikke å prøve den.
S7 er trolig et av flere produkter som Huawei lanserer i Norge til høsten. Denne fjøla fant vi hos Telenor, men vi rakk dessverre ikke å prøve den. Bilde: Per Ervand
29. juni 2010 - 11:04

Da Telenor i forrige uke presenterte planene for sitt 4G-mobilnett, var det med samarbeidspartner og utstyrsleverandør Huawei merkbart til stede.

Den kinesiske teknologigiganten setter opp radionettet til Telenor, og har lagt sitt norske hovedkvarter til Fornebu. Men de har også langt større planer for det norske markedet.

Huawei går nå tungt inn i det norske markedet som leverandør av mobiltelefoner og nettfjøler. Allerede mandag i neste uke lanseres det første produktet her til lands: en Huawei 8230 Android OS 2.1.

Hvorvidt dette er en oppdatert versjon av modellen U8230, som ble lansert for ganske nøyaktig ett år siden i Singapore, for eksempel med nyere versjon av Android, vet vi foreløpig ikke.

Huawei U8230 ble lansert i Singapore for ett år siden. Den har en 3,5 tommers berøringsskjerm, kamera med 3,2 megapiksler og et batteri på hele 1500 mAh. Den har også et eget kamera på forsiden, som tyder på at modellen er klargjort for videosamtaler.
Huawei U8230 ble lansert i Singapore for ett år siden. Den har en 3,5 tommers berøringsskjerm, kamera med 3,2 megapiksler og et batteri på hele 1500 mAh. Den har også et eget kamera på forsiden, som tyder på at modellen er klargjort for videosamtaler.

Planene og detaljene blir nemlig først avslørt for teknologipressen torsdag denne uken, under en seanse der digi.no vil være til stede.

- Huawei Technologies er i ferd med å komme inn som en ny og tung aktør på mobiltelefon markedet i Norge. Det vil komme en rekke veldig spennende produkter utover sommeren og høsten 2010, heter det i presseinvitasjonen.

- Huawei lansererer ikke bare én telefon i Norge. Det er et roadmap bak planene. Dette vil vi prate mer om på torsdag, sier Tor Slørdal fra Huawei til digi.no.

På spørsmål om Huawei har inngått avtaler med norske teleoperatører om å selge produktene til subsidierte priser, svarer han følgende:

- Begge deler. Men i første omgang skal telefonene selges åpent.

- Overskygger smarttelefonen

Ett av disse produktene oppdaget digi.no under Telenors nevnte 4G-presentasjon. Ved siden av LTE-utstyret fant vi en syv tommers nettfjøl, som vi senere identifiserte som en Huawei S7.

Brettet er tidligere viste frem under World Mobile-konferansen i Barcelona, og er trolig snart lanseringsklar i Norge.

S7 har som modellnavnet hinter til en syv tommers berøringsskjerm. Ifølge nettstedet Engadget har den en 1 gigahertz Snapdragon-prosessor og kjører Android versjon 2.1.

Hauwei i Norge er imidlertid lite lystne på å prate om dette produktet ennå.

- Vi ønsker ikke å si veldig mye om tablet-en før vi har rukket å lansere telefonen, fordi vi tror det kommer til å overskygge hele telefonlanseringen, sier Tor Slørdal.

Baksiden av Huawei S7 avslører at produktet har en utfellbar støttearm. Brettet lå for øvrig godt i hendene våre og fremstod med god byggekvalitet. <i>Bilde: Per Ervland</i>
Baksiden av Huawei S7 avslører at produktet har en utfellbar støttearm. Brettet lå for øvrig godt i hendene våre og fremstod med god byggekvalitet. Bilde: Per Ervland

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.