TELEKOM

Huawei Norge doblet resultatet

Fjoråret ble en økonomisk suksess for Huawei, tross politisk turbulens. I Norge doblet selskapet overskuddet i 2018.

Huawei vokste i Norge og doblet overskuddet i et år der selskapet har fått mye negativ oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt.
Huawei vokste i Norge og doblet overskuddet i et år der selskapet har fått mye negativ oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB scanpix
9. apr. 2019 - 09:01

Huawei Norge hadde en omsetning på 1,38 milliarder kroner og endte med et resultat før skatt på 66 millioner, skriver Dagens Næringsliv. Overskuddet er mer enn dobbelt så stort som året før, da Huawei satt igjen med 31 millioner etter å ha omsatt for 1,11 milliarder.

Satset på telefoner

– Operatør- og forbrukermarkedet har vært de største driverne på omsetningen i 2018. Utviklingen på telefonsiden har vært særlig positiv og således gitt større utslag enn tidligere, sier kommunikasjonssjef Erik Thomas Ganer i Huawei Norge.

Selskapet har vært i Norge i ti år, men har først og fremst drevet med infrastruktur, ikke telefoner. I fjor satset de derimot stort på markedsføring av telefonene P20 Pro og Mate 20 Pro.

Møtes med skepsis

Den kinesiske IT- og telegiganten forbedret også resultatet på konsernnivå og meldte nylig om 25 prosent høyere overskudd. Tallene kommer etter et år der Huawei har kjempet i politisk og juridisk motvind i flere land.

I desember ble selskapets finansdirektør, som også er datteren til Huaweis grunnlegger, arrestert i Canada og risikerer utlevering til USA.

I tillegg er en rekke land bekymret for spionasje og mulige koblinger mellom selskapet og kinesiske myndigheter. Noen land forbyr derfor Huawei å bygge ut viktig infrastruktur. Norge er i tenkeboksen i spørsmålet om Huawei skal få være med på utbyggingen av neste generasjon mobilnett, og PST har bedt myndighetene holde et øye med den kinesiske mobilkjempen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.