FORBRUKERTEKNOLOGI

Huawei spår massive salgssvikt i utlandet

Den kinesiske telekom-kjempens inntekter de neste to årene kan bli 30 milliarder dollar lavere enn forventet. – Selskapet er som et stygt skadet fly, sier grunnlegger Ren Zhengfei.

Foto: Anton Strogonoff/NTB Scanpix
17. juni 2019 - 08:05

Det kinesiske mobilselskapet Huawei forbereder seg på et fall i salget av smartmobiler i utlandet på opptil 60 prosent.

Huawei skal etter planen introdusere sin nyeste smarttelefon, Honor 20, i de europeiske markedene 21. juni. Nå vurderer imidlertid produsenten å avlyse hele lanseringen og ta modellen av markedet, skriver finansstedet Bloomberg ifølge Reuters.

Huawei forbereder seg på å miste mellom 40 og 60 prosent på salget av smarttelefoner i utlandet.

Etter den amerikanske kampanjen for å stanse den kinesiske mobilgiganten ifra å etablere seg i det nye 5G-markedet har Huawei satt ned en gruppe som skal overvåke salget i Storbritannia og Frankrike. Som erstatning vil selskapet satse på å kapre minst halvparten av det kinesiske innenriksmarkedet.

Også EU-parlamentet har oppfordret til en plan mot sikkerhetstrusler som kan være forbundet med bruk av kinesisk mobilteknologi i EU. I forrige uke ble Spania det første landet i EU til å rulle ut det nye 5G-nettet, som er blitt bygget i et samarbeid mellom Vodaphone Espana og Huawei.

Grunnleggeren venter milliardtap

Huaweis inntekter de neste to årene kan bli 30 milliarder dollar lavere enn forventet. Selskapet er som et stygt skadet fly, sier grunnlegger Ren Zhengfei.

Ren sier den kinesiske telekom-kjempen vil redusere produksjonskapasiteten, men føyer til at selskapet ikke vil la seg stanse av de amerikanske sanksjonene.

USA har svartelistet Huawei, noe som betyr at amerikanske selskaper som ønsker å bruke komponenter fra Huawei må innhente godkjenning fra det amerikanske handelsdepartementet.

Grunnleggeren sier at USAs vilje til å innføre det han kaller ekstreme tiltak overrasket selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.