Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Huawei tar steget opp i «eliteserien»

Avduket lynrask smartmobil utstyrt med egenutviklet systembrikke.

Huawei Ascend D quad
Huawei Ascend D quad Bilde: Huawei

Kinesiske mobilleverandører har så langt satset på å selge relativt billige smartmobiler i Europa. Men under Mobile World Congress i Barcelona denne uken er det tydelig at selskapet ønsker å vise at det kan mer.

Allerede i går avduket Huawei smartmobilen Ascend D quad, som selskapet hevder er verdens raskeste firekjernede smartmobil. Den er utstyrt med selskapets egen K3V2 systembrikke som er klokket til 1,2 eller 1,5 GHz. Prosessorkjernene er ifølge Engadge 64-bitsutgaver av ARMs Cortex A9.

Huawei lover at brikken skal gi inntil 30 prosent lenger batteritid, sammenlignet med «bransjegjennomsnittet». Brikken er også utstyrt med det Huawei kaller verden kraftigste grafikkprosessor med 32-bits fargestøtte. Den skal ha 16 kjerner.

Mobilen er Android 4.0-basert og leveres med en 4,5 tommers LCD-skjerm med 720p-oppløsning, noe som gir en punkttetthet på 330 ppt.

Mobilen har støtte for Dolby 5.1 Surround Sound og taleteknologien Audience earSmart. Den leveres med to kameraer, hvor hovedkameraet har 8 megapikslers oppløsning og støtte for videoopptak med 1080p-oppløsning.

Ascend D quad er utstyrt med 1 gigabyte med RAM og 8 gigabyte med intern lagringsplass, i tillegg til støtte for SD-kort. Den støtter blant annet HSPA+ med overføringshastigheter på inntil 21/5,76 megabit per sekund.

Standardutgaven av Ascend D quad leveres med et 1800 mAh-batteri og er 8,9 millimeter tykk. Men mobilen leveres også i en XL-utgave med 2500 mAh-batteri som øker tykkelsen med to millimeter.

Mobilen kommer i salg i blant annet Europa i andre kvartal i år.

Ifølge The Verge vil K3V2-brikken også brukes i det kommende nettbrettet MediaPad 10 FHD, som skal ha 10-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1200. Nettbrettet er 8,8 millimeter tykt, kjører Android 4.0 og skal komme i salg i andre kvartal i år.