JUSS OG SAMFUNN

Hugin og Sol sammen om finans-satsing

Det nystiftede selskapet Sol Børs AS, åpner tirsdag en ny finanstjeneste på Internett. Tjenesten, som tar over for SOL Finans, vil i utgangspunktet være gratis, men planen er etterhvert å utvikle en betaltjeneste for mer kravstore brukere.

Eirik Flaa
2. des. 1997 - 08:24

Scandinavian Online og Hugin åpner tirsdag ett nytt nettsted som overtar for SOLs egen finanstjeneste. For å drive nettstedet har de to selskapene opprettet et felleseid selskap, Sol Børs AS, som idag har to heltidsansatte.

- Vi vil være langt mer enn det gamle SOL Finans var, sier daglig leder i selskapet, Thorbjørn Brevik, til digi.no. Han forklarer at tjenesten blant annet vil inneholde et forbedret porteføljestyringsverktøy, der brukeren kan håndtere inntil fem ulike porteføljer. Nyheter vil i utgangspunktet bli levert fra Reuters, hvilket medfører at SOL Innblikk vil falle ut.

Selskapet vil ikke ha egne journalister men planlegger å knytte til seg andre innholdspartnere for å skaffe seg nyheter.

Tjenesten fra Sol Børs vil være reklamefinansiert, og reklamen til nettstedet vil selges gjennom SOL. Etterhvert vil det tilbys betaltjenester for brukere med større krav til funksjonalitet og aktualitet. Disse vil få kursinformasjon i sanntid, nyheter og ulike former for varslingstjenester.

Sol Børs AS har som forretningskonsept å være en prosjektorganisasjon, der innholdet skaffes til veie gjennom partnere. Tanken er å holde kostnadene nede, og dersom også salget av reklame går rette veien skal selskapet gå i pluss allerede i 1998.

- Vi må omsette for mellom tre og seks millioner neste år for å gå i null, regner Brevik med.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.