Humanitære aktører endelig i gang med pengespill på nett

Norske Spill, som er eid av Cee.tv og ti humanitære organisasjoner, er i ferd med å slippe pengespilll ut til offentligheten. Konsesjonen for prøvespill på Internett har blitt forlenget ut år 2002.

Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og Norske Spill er de tre aktørene som fikk konsesjon i 2001 til å drive prøveprosjekt med spill på Internett i Norge.

Rikstoto og Norsk Tipping er allerede i gang med sine prosjekter og nå kommer Norske Spill også på banen.

- Konsesjonen er forlenget ut 2002, opplyser Lotteritilsynet som administrerer pengespill på Internett i Norge.

Rådgiver Monica Kjelsnes i tilsynet opplyser til digi.no at Norske Spill er noe forsinket med igangsettingen, men at nettspillene nå er like om hjørnet.

- Dette er sammensatte og store prosjekter som er kompliserte å få til. Dette er et nytt område for tilsynet også, og det er viktig å få til en tosidig, tett dialog med dem som sitter med konsesjonene. Derfor tar disse prosessene ofte lenger tid enn forutsatt, sier hun.

Kjelsnes mener faktorer som sikkerhet for spillerne, at inntektene faktisk havner hos de veldedige organisasjonene, spillavhengighet blant unge og sikkerheten ved betalingsløsninger er vesentlig å få på plass før man setter i gang.

Administrerende direktør Finn H. Andreassen i Cee.tv,som eier 49 prosent av Norske Spill, opplyser at de har testet ut spillopplegget for lukkede grupper siden 15. desember.

- Dette er et stort IT-prosjekt som vi prøver på ulike brukergrupper. Vi fjerner bugs og prøver å finne ut hvor fet klientene må være, opplyser han. Norske Spill har ikke bestemt seg for om de skal satse på distribusjon av differensierte spill for ulike typer aksess eller et minste felles multiplum hvor alle nettbrukere kan benytte de samme typene pengespill, uansett om de har smal- eller bredbåndstilkobling.

Andreassen tror prøvekonsesjonene kommer til å løpe inntil Stortinget har behandlet erfaringene fra prøvedriften som de tre konsesjonærene rapporterer underveis.

Men først må de i gang med pengespillene for alvor.

- Det vil kun ta noen uker, så vil vi åpne spillene for allmennheten, opplyser Andreassen.

Han innrømmer at konsesjonen betyr veldig mye for Cee.tv som selskap. De har inngått en management-avtale for å drifte systemene i Norske Spill.

- Ved utgangen av året regner vi med å gå i balanse, sier Andreassen.

Cee.tv har 13 fast ansatte som sysler med utvikling av spill og interaktivt innhold for både Internett, digital-TV og mobile plattformer.


Disse ti organisasjonene eier 51 prosent i Norske Spill:
1. Den Norske Kreftforening
2. Flyktningerådet
3. Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke
4. Nasjonalforeningen for Folkehelsen
5. Norges Blindeforbund
6. Norges Handikapforbund
7. Norges Røde Kors
8. Norsk Folkehjelp
9. Redd Barna
10. Redningsselskapet
Til toppen