Hun ble årets DigIT-kvinne

SINTEF-forsker stakk av med tittelen.

Hun ble årets DigIT-kvinne
Jacqueline Floch (i midten) mottok fredag 8. mars prisen som årets DigIT-Kvinne 2013. Hun er flankert av Rolf Dyrnes Svendsen (Adresseavisen) og jurymedlem Letizia Jaccherim, NTNU. Bilde: Rinsai Moontika

Kvinnedagen 8. mars ble feiret fredag, og i Trondheim delte de ut prisen for årets Digit-kvinne. Prisen deles ut av trondheims- initiativet NxtMedia, ODA-nettverket i Midt-Norge og NTNU.

«Prisen Årets DigIT Kvinne 2013 skal rette seg mot kvinner i Midt-Norge, og har som intensjon å bidra til å øke oppmerksomheten rundt mangfoldet innenfor digital utvikling, og til å synliggjøre lokale kapasiteter som har utmerket seg gjennom 2012.»

Det var en rekke nominerte, men prisen gikk til Jacqueline Floch. Selv om hun ikke er et kjent navn har Floch vært en viktig forsker som har bidatt på flere felt gjennom sin jobb som seniorforsker ved Sintef. Her kan du blant annet se hennes liste over publiserte arbeider ved Sintef.

– Floch er en engasjert og dedikert forsker og gjennom sitt livslange arbeid som forsker har hun hatt fokus på viktigheten av å utvikle teknologi med og for brukere, for å møte reelle behov. Det er en kvinne som har bidratt til å sette Trondheim på kartet nasjonalt, men også internasjonalt. Hun er kanskje ikke så kjent, men hennes arbeid er verdensledende, skriver juryen som mener at Flochs arbeid har bidratt til utviklingen av flere innovasjoner verden over.

Det var også tre andre som ble nominert:

Ada Myren, som ledet kollektivtrafikken i Trondheim gjennom AtB. De var først i landet med å lansere et eget betalingssystem slik at passasjerer kunne bruke smarttelefon. Som leder har Myren gjennom flere år stått i spissen for å implementere ny teknologi og revolusjonere kollektivtrafikken i Trondheimsregionen.

Heidi B. Abel, gründer i CheckWare. Dette selskapet er helt fremst på nettbaserte kartleggingsløsninger som samler helseinformasjon i én standard programvareløsning. Med 25 års IT-fartstid har Abel bidratt til flere viktige innovasjoner innen eHelse-markedet og selskapet hun har grunnlagt er i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd.

Aurora Klæboe Berg er student og går på Entreprenørskolen ved NTNU. Hun er en del av teamet som utvikler CampusGuiden, en ny innovasjon som har hatt oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.Klæboe Berg har også deltatt aktivt i utviklingen av trådløse Trondheim og er en engasjert og synlig student.

Juryen besto av Marit Collin, daglig leder i Kantega, Letizia Jaccheri, NTNU, Atle Bersvendsen, redaktør for nett og mobil i Adresseavisen samt Sigvald Sveinbjørnsson, redaktør i digi.no (og forfatter av denne artikkelen).

Neste år er planene å utvide prisen til ikke bare gjelde Midt-Norge, men hele landet.

    Les også:

Les mer om: