Hun er budsjettvinner

Nina Aulie i NAV får nesten en milliard kroner neste år.

Hun er budsjettvinner
IKT-direktør i NAV, Nina Aulie, er en av de største budsjettvinnerne i statsbudsjettet for 2013. Hennes avdeling får nesten en milliard kroner for å modernisere etaten. Bilde:

IKT-direktør i NAV, Nina Aulie, får 735,5 millioner kroner til IKT-modernisering i statsbudsjettet for 2013.

– Brukerne skal få bedre tjenester, arbeidsgivere vil kunne kommunisere enklere med Nav, og de ansatte vil bruke mindre tid på skjemaer, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til nyhetsbyrået NTB.

Moderniseringsarbeidet i Nav er et av de aller største IKT-programmene i offentlig sektor og skal etter planen strekke seg over seks år i tre prosjekter.

Blant annet skal det komme nye løsninger for uføretrygd og sykepenger, selvbetjeningsløsninger, økt automatisering av vedtaksbehandling samt elektronisk samhandling med samarbeidspartner.

NAV er en av de virkelige gigantene i offentlig sektor, men har slitt med å integrere sine systemer etter at den statlige og kommunale velferdstjenesten ble slått sammen gjennom den såkalte NAV-reformen.

Da fornyingsminister Rigmor Aasrud presenterte de ulike IT-løftene i neste års statsbudsjett, toppet NAV listen over de største postene. Aasruds kommentar finner du her.

Alle sakene om statsbudsjettet for 2013 finner du her.

Korrigering: digi.no kom i fare for å melde at Aulie ville få 735,5 milliarder kroner. Det er feil. Det skulle være millioner, ikke milliarder. Vi beklager.

    Les også:

Les mer om: