BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hun står for Windows Server 2008 i Norge

Nina Sundberg har hovedansvaret for Microsoft Norges viktigste produkt.

27. feb. 2008 - 14:45

IKT-bransjen er veldig produktorientert, men det er mennesker som lager og jobber med løsningene. digi.no forsøker i en rekke artikler å fortelle mer om personene som står bak.

Tidligere har vi fortalt om David Storey, en Opera-ansatt som jobber på heltid med å få alle verdens nettsteder til å følge åpne standarder: Webstandarder? - Last ned IE.

I fjor høst fulgte vi Knut Yrvin, Community Manager for Open Source i Trolltech gjennom en arbeidsdag: - Det er det rare. Folk betaler selv om de ikke må.

Vi har også tatt et dybdeintervju med generalssekretæren i IKT-Norge: Per Morten Hoff: IKT-Norges revolvermann.

Se også våre andre featureartikler og våre mange fotoreportasjer.

Denne gangen har vi snakket med Nina Sundberg, sjef for tunge tekniske produkter som Windows Server, SQL Server og sikkerhetsproduktene. Nå er hun i ferd med å lansere Windows Server 2008 til det norske markedet.

Microsofts største bedriftslansering

Amerikanske Nina Sundberg er kvinnen som skal sette fart på salget av Windows Server 2008, som mange mener blir Microsofts største lansering noensinne mot bedriftsmarkedet.

Med norsk far snudde Sundberg på flisa og flyttet i januar fra Redmond (hovedkontoret til Microsoft) til Microsoft Norge. Hun blir trolig den mest teknisk tunge direktøren som skal lede forretningsområdet server og plattform og har ansvaret for produkter som Windows Server, databasen SQL Server og Microsofts produkter rundt sikkerhet og drift av IT systemer.

Vi ser fortsatt bare toppen av isfjellet på bruk av virtualisering Nå står hun overfor sin største jobbutfordring, og har store forventninger til det norske markedet.

- Da jeg jobbet i Redmond var det hovedsaklig med utvikling av nye forretningsmodeller for Microsoft Server programvare og strategier. Her i Norge får jeg anledning til å være mer operativ og tettere på markedet og kunder. Norge ligger et hestehode foran på å ta i bruk teknologi og slår både USA og resten av verden, forteller hun til digi.no.

Klokken seks i kveld går pressemeldingen fra Microsoft på lufta her i Norge, og det skal feires med brask og bram framover.

Sundberg har allerede besøkt byene Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo som samlet tilsammen 1.700 potensielle Windows Server-kunder.

- Det var ikke spørsmål om hvorvidt de skulle ta i bruk Windows Server 2008, men hvor raskt de kunne få rullet ut løsningen, ler Sundberg.

Hun tror løsningen vil være spesielt godt egnet mot små og mellomstore bedrifter som har tidligere vegret seg for å gå til anskaffelse av dyre virtualiseringsløsninger.

Windows Server 2008 inkluderer nemlig virtualiseringsteknologi med administrasjon og sikkerhetsfunksjonalitet. Virtualisering hjelper bedrifter med å redusere kostnader, øke dynamikken og systemtilgjengelighet for serverkonsolidering, gjenopperette, teste, utvikle og administrere store datasentre.

Dette vil igjen gi store gevinster på miljøet ved mindre energiforbruk, påpeker Sundberg.

En Microsoft-undersøkelse avdekker at det i dag bare er rundt 10 prosent av bedriftene som kjører virtualisering, mens hele 75 prosent er i en testfase og vurderer det.

- Vi ser fortsatt bare toppen av isfjellet når det gjelder bruk av virtualisering, sier teknologidirektøren.

Torsdag i neste uke har i alt 1.430 kunder og partnere sagt ja til Microsoft-arrangementet som skal feires på Fabrikken på Grünerløkka, der IT-helter i god internasjonal award-stil skal hylles på rød løper, med sceneshow og kjendisoverraskelser.

Det vil bli sterk fokus på både Visual Studio 2008, Windows Server 2008 og SQL Server 2008.

Windows Server 2008 tar utgangspunkt i kildekoden til Vista Service Pack 1, og mange vil kjenne igjen ting fra Vista. Sundberg tror derfor at lanseringen av Windows Server også vil sette fart på Windows Vista-salget mot bedriftsmarkedet.

Fordi Windows Vista og Windows Server 2008 er bygget som deler av ett utviklingsprosjekt, deler de en rekke nye teknologier på tvers av nettverksmuligheter, lagring, sikkerhet og administrasjon.

- Organisasjoner vil raskt merke fordeler med å kjøre Windows Server 2008 og Windows Vista som sin klient- og serverløsning, sier Nina Sundberg som ikke vil ut med hvor mange løsninger hun tror blir solgt i løpet av året.

digi.no tok en lengre gjennomgang av Windows Server 2008 med Microsofts produktssjef Morten Jenssen i fjor høst, mens produktet fortsatt var på betastadiet. Den kan du lese her: Slik blir Windows Server 2008.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.