KARRIERE

Hun tar over HP Norge

Anita Krohn Traaseth blir en av IT-Norges mektigste.

Anita Krohn Traaseth tar over HP Norge og blir med det en av de mektigste IT-lederne i Norge. Hun sier i en pressemelding at hun vil gjøre sitt til at IT blir et nasjonalt satsningsområde.
Anita Krohn Traaseth tar over HP Norge og blir med det en av de mektigste IT-lederne i Norge. Hun sier i en pressemelding at hun vil gjøre sitt til at IT blir et nasjonalt satsningsområde. Bilde: HP
14. mars 2012 - 08:33

Onsdag meldte HP Norge at Anita Krohn Traaseth tar over sjefsstolen etter Eivind Roald, som forlater selskapet for å bli salgsdirektør i flyselskapet SAS.

Dermed blir Traaseth toppsjef for en IT-leverandør som har mer enn 4 milliarder kroner i omsetning, 450 medarbeidere og så godt som «alle store offentlige og private virksomheter i Norge» på kundelisten, enten direkte eller indirekte gjennom partnerskap.

Krohn Traaseth vil tiltre rollen allerede 2. april og vil ifølge en pressemelding fra selskapet «fokusere på å styrke selskapets brede portefølje av hardware, software og tjenester, samt videreføring og forsterkning av HPs vekst og ledende posisjon i det norske markedet.»

Dette er første gang HP utnevner en kvinnelig administrerende direktør i Norden.

Krohn Traaseth begynte i HP i 2009, som leder for HP Software i Norge. Hun startet sin karriere som Trainee i IBM i 1996 og har senere hatt flere lederstillinger, blant dem administrerende direktør for Simula Innovation AS og strategisk direktør i Det Norske Veritas Software. De siste åtte månedene har hun ledet HP global accounts og Enterprise Services i HP Norge.

− Jeg ønsker å bidra til at IT, som er selve plattformen for vekst i alle andre næringer, blir utpekt som nasjonalt hovedsatsningsområde. Det norske IT markedet vokser dobbelt så raskt som bruttonasjonalproduktet, og offentlig sektor er den viktigste driveren med 31 prosent av alle IT innkjøpene. Rigmor Aasruds arbeid med å utforme fremtidens nasjonale strategi for innovasjon og verdiskaping med IKT – Den digitale agenda – er en av de viktigste politiske strategier i fremtiden, da den danner fundament for hele næringsutviklingen og transformasjonen i Norge, sier Krohn Traaseth i en kommentar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.