KARRIERE

Hun tilbyr IT-veien til Kina

Kinesiske Helen Hui vil hjelpe norske IKT-bedrifter til lønnsomme IT-prosjekter i Kina.

26. okt. 2005 - 08:23

Forskningsrapporter som slakter outsourcing, stopper ikke kinesiske Helen Hui i å markedsføre Kina som den store muligheten for norske bedrifter.

    Les også:

At noen bedrifter hatt gått skoene av seg og har dårlige erfaringer med outsourcing, mener hun skyldes manglende kunnskap.

Det er her kinesiskfødte Helen Hui vil hjelpe gjennom sitt selskap Kina Link Norway eller Midtens Rike som det også blir kalt.

I februar sa hun opp jobben i Veritas. Med støtte fra IKT-Norge, handelskamre og den kinesiske ambassade vil hun framover jobbe mot norske bedrifter som vil gjøre forretninger i Kina.

Kina har klare visjoner om at IT skal være det fremste satsningsområdet i de neste 50 årene.

Ingeniørutdannede Hui mener at Kina nå er i ferd med å utkonkurrere India på IT-outsourcing. At to av de største indiske IT-virksomhetene selv har outsourcet IT-oppdrag til Kina, beviser dette, mener Hui.

Antall IT-utdannede og engelsktalende kinesiske ingeniører har skutt fram de siste årene. Og prisnivået i Kina er betydelig lavere enn i India.

Hui forteller at de årlige inntekter fra programvare og IT- tjenester fra 1997 i snitt har økt med 42 prosent og nådde 6.8 milliarder dollar i 2003. I tillegg ble antall engelsktalende høyutdannede IT ingeniører doblet i arbeidsstyrken.

Det finnes rundt 8000 programvare leverandører i Kina. Nesten 75 prosent av dem har færre enn 50 ansatte. Kun fem selskaper har flere enn 2000 ansatte.

Men på tross av sin store potensial og raskt økonomisk vekst, er Kina fortsatt et vanskelig marked. Kulturell forskjell, språk, fragmentert marked og annerledes regelverk byr på utfordringer for norske IT bedrifter som skal prøve seg i Kina.

Helen Hui har et stort kontaktnett i Kina. Mange bedrifter vil etablere seg, men vet ikke hvordan. I samarbeid med kunden vil hun identifisere bedriftens muligheter og ambisjoner og lage forretningsplaner som er tilpasset kinesiske forhold.

I slutten av november vil Hui sette sammen en delegasjon og avlegge besøkt til blant annet Kinas svar på Silicon Valley.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.