Hurra-tall fra Ericsson

Lekkasjene stemte - Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg la frem svært gode tall i dag.

Lekkasjene stemte - Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg la frem svært gode tall i dag.

Ericsson har vært et av de hardest rammede selskapene i Norden de siste årene fordi verdens teleselskaper kuttet investeringene på nettutstyr. Situasjonen har vært så ille i selskapet at visse aktører har snakket om konkurs. Men nå ser det ut til at Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg har klart å snu på flisa.

På forhånd gikk det rykter om at Ericsson ville legge frem svært gode resultater, blant annet etter en artikkel i den svenske næringslivsavisen Dagens Industri. (Se tidligere sak i boksen til høyre)

Ericsson fikk et justert driftresultat på 6,0 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal 2003, sammenlignet med minus 2,3 milliarder kroner i tilsvarende periode i fjor. Det er mer enn dobbelt så bra som ventet på forhånd, hvor det var ventet et driftsresultat på 2,6 milliarder kroner, i følge estimat hentet inn av SME Direkt.

Omsetningen i kvartalet ble 36,2 milliarder svenske kroner (36,7), mot ventet 34,3 milliarder. Ericsson venter en moderat omsetningsvekst i første kvartal 2004 sammenlignet med samme kvartal året før. Imidlertid ventes omsetningen sekvensielt ned fra fjerde kvartal, av sesongmessige årsaker.

I meldingen heter det at mobilsystemmarkedet er på linje med forventningene eller svakt bedre, hvis man regner i dollar.

- Markedet for mobilinfrastruktur har definitivt stabilisert seg, trafikkveksten fortsetter og operatørene øker sitt fokus på kvalitet og kapasitet i nettene, skriver Ericsson i rapporten.

Til toppen