Hurtiglad MP3-spilleren på minutter

Sony avduket i dag tre nye familier med MP3-spillere. Batteriene i to av dem kan hurtiglades på svært kort tid.

Sony avduket i dag tre nye familier med MP3-spillere. Batteriene i to av dem kan hurtiglades på svært kort tid.

Sony Norge annonserte i dag flere nye spillere i selskapets MP3 Network Walkman-serie. Spillerne er flashminnebaserte og leveres med minnestørrelser på enten 256 MB, 512 MB eller 1 GB. Alle spillerne kommer i flere fargevarianter og kan spille av ATRAC3plus- og MP3-formatene direkte. Alle spillerne skal bli tilgjengelige på det norske markedet i april.

De to dyreste seriene, NW-E400 og NW-E500, har et batteri som kan gi tre timers avspilling etter bare tre minutters opplading. Ved mer langvarig opplading kan batteriet gi inntil 50 timers avspillingstid. Batteriet er innebygd og lithium-ion-basert

Avspillingstidene som er oppgitt forutsetter dog avspilling av filer i ATRAC3plus-formatet med 105 kb/s bitrate - filer som gir en lydkvalitet som trolig er noe dårligere enn de fleste vil foretrekke.

De to dyreste seriene kan skilles fra hverandre ved at NW-E500 har innebygd FM-radio og at den støtter opplading via USB-kabelen. Begge familiene er utstyrt med en trelinjers OLED-skjerm (Organic Light Emitting Diode) som kan avleses i mørket. Spillerne i begge familier kan vise tid og dato.

    Les også:

Sony NW-E500

Den rimeligste serien, NW-E100, har en maksimal avspillingstid på 70 timer med et vanlig, alkalisk AAA-batteri. Den er utstyrt med en bakgrunnsbelyst LCD-skjerm og kan vise informasjon om sang, artist og albumtittel mens brukeren lytter til musikken.

Sony NW-100-serien

- De fleste ønsker å gå rett til musikken, så det er lagt vekt på praktisk design og enkel navigering, sier produktsjef Kjell Ove Marienborg i Sony Norge, i en pressemelding.

De nye spillerne må anses som Sonys svar på blant annet Apples ferske iPod shuffle-spiller. Ipod shuffle har ikke display og gir brukeren noe begrensede muligheter til å bestemme rekkefølgen musikken spilles. Spillerens batteribrukstid er begrenset til 12 timer, hvor det tar 2 timer å lade opp batteriet til 80 prosent av den maksimale kapasiteten, og ytterligere to timer før det er fulladet.

Til gjengjeld er iPod shuffle betydelig billigere. Den leveres med 512 MB eller 1 GB flashminne og koster henholdsvis 849 og 1290 kroner.

Sony NW-400-serien

Sonys NW-E100-familie koster mellom 900 og 1500 kroner, NW-E400 koster mellom 1200 og 1800 kroner, mens NW-E500-serien koster 1500 og 2200 kroner.

Sony lover at alle spillerne leveres med kvalitetshodetelefoner. Programvaren som følger med er Sonys SonicStage 3.0 for Windows.

Til toppen