Hurtigruten får bredbånd «overalt»

Ny bredbåndsløsning sikrer nær full dekning til havs.

Hurtigruten får bredbånd «overalt»
Hurtigruta sørger for at turister får sett kysten av Norge - nå også med bredbåndsdekning på nær 100 prosent. Bilde: Svend Aage Madsen/All Over Press

Hurtigruten og Ice.net skriver i en pressemelding at de har inngått en treårig kontrakt om leveranse av nettaksess.

Med den nye bredbåndsløsningen øker dekningen på skipene deres fra 40 prosent til så godt som 100 prosent dekning på alle rutene deres, heter det.

- Nå får vi et nett som er tilrettelagt for passasjerer, gjester og medarbeidere, samt en løsning til mannskapet for bruk til bedriftsinterne applikasjoner som innkjøp, logistikk, betalingsterminaler og infoskjermer, sier direktør i Hurtigruten Dag-Arne Wensel.

Avtalen vil avhengig av trafikk være verdt opptil 10 millioner kroner, anslår Ice.net.

Det gjør dem til primærbærer for det mobile bredbåndstilbudet på hurtigruten. Det er selskapets 450 MHz-frekvenser som gjør det mulig å tilby dekning som rekker opptil 120 km utenfor land.

Fra før har hurtigruten et samarbeid med både Telenor og Netcom og benytter i tillegg en satellittbasert løsning. Ice.net har tilsvarende avtaler som leverandør for blant andre Fjord1 og Color Line til sjøs.

Det er kombinasjonen av flere leverandører som sikrer en robust og rask nettforbindelse med så god dekning langs kysten. Ifølge Wensel skal tilbakemeldingene være svært positive både når det gjelder hastighet og dekning.

    Les også: