BEDRIFTSTEKNOLOGI

HUS tegner for Telenor

HUS Sivilarkitekter i samarbeid med amerikanske NBBJ Architects har fått oppdraget med å tegne Telenors nye hovedkontor på Fornebu. Tre arkitektkontorer konkurrerte om oppdraget som er verdt et tresifret millionbeløp.

Frode Eriksen
18. mai 1998 - 15:49

"...slik prosjektforslagene ligger i dag er det anbefalte forslag den løsningen som best svarer på selskapets visjon for utbyggingen på Fornebu, med de sentrale mål som ligger der. Dette forslaget vil kunne bidra til at Telenor, i en bransje preget av ekstrem dynamikk med store krav til omstilling, nytenking og utvikling, får et hovedkontor som er en arkitektonisk milepæl og gir en meget hensiktsmessig funksjonell løsning."

Slik lyder hovedargumentene for Telenors prosjektledelse for valget av HUS/NBBJ som arkitekter for Telenors nye hovedkontor som skal ligge på Fornebu.

Telenors hovedmål med utbygging på Fornebu er 20 prosent kostnadsreduksjon, foruten de gevinstene en oppnår ved at utviklingen av nye idéer når flere miljøer samles under samme tak.

HUS Sivilarkitekter MNAL har samarbeidet nært med NBBJ Architects i Seattle i utformingen av vinnerbidraget. Trondheimsfirmaet HUS Sivilarkitekter MNAL har 22 ansatte og er et ungt firma med store ambisjoner. Bjørn C. Sørum har ledet firmaet inn i markedet gjennom arkitektkonkurranser. Blant byggene i porteføljen finnes realfagbygget på Gløshaugen i Trondheim og Ørland Rådhus samt Ørland Hotell. Samarbeidspartner NBBJ er verdens femte største arkitektkontor, med mer enn 600 ansatte.

Prosjektdirektør for Telenors Fornebu-utbygging, Tom Henry Knudsen, sier at Telenors ambisjon er å bygge Nordens fremste arbeidsplass for nyskapende virksomhet.

Telenors nye hovedkontor er på 215 dekar og bygningene på omlag 150.000 kvadratmeter, mens byggestart er beregnet til 1999. I bygget skal 6000 personer ha sine arbeidsplasser, som i dag er spredt på 35 ulike adresser i Oslo-området. De første flytter inn rundt 2001, etter at Telenor har investert over tre milliarder kroner.

Formelt overtar ikke Telenor tomten før flyplassen legges ned i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.