Husk fristen for årets fest, JavaZone 2008!

JavaZone 2008 inntar Oslo Spectrum til høsten. Det er fortsatt mulig å melde inn bidrag.

Husk fristen for årets fest, JavaZone 2008!

JavaZone 2008 inntar Oslo Spectrum til høsten. Det er fortsatt mulig å melde inn bidrag.

Nordens største utviklerkonferanse, JavaZone, arrangeres for sjuende år på rad i Oslo Spektrum 17. til 18.- september.

I et notat digi.no har mottatt fra Kjetil Moløkken-Østvold i arrangementskomiteen, heter det at temaer, rammer og foredragsholdere begynner å falle på plass. JavaZone 2008 vil ha over 100 foredrag for nesten 2500 teknologer.

– Selv om mye nå er på plass, så er det fortsatt muligheter for de som ønsker å sette agendaen sammen med ledende norske og internasjonale aktører. Programkomiteen mottar bidrag til og med 14. april, presiserer Moløkken-Østvold.

Etter hvert som konferansen er blitt større, preges den også av større mangfold, selv om Java stadig er hovedfokuset. Det er flere Java-spesifikke foredrag enn tidligere. Samtidig er det flere foredrag med fokus på forretningen fra et teknologiperspektiv. Også offentlige institusjoner, rammebetingelser og internasjonale standarder vil bli belyst, heter det.

For å gjøre det enklere å møte foredragsholder og andre fagpersoner i uformelle omgivelser, innføres det i år et nytt konsept kalt «Speaker’s Lounge».

Blant foredragsholdere som er klare, nevnes internasjonale navn som Eric Gamma, Kevlin Henney, Jeff Sutherland, Gregor Hohpe, Michael Feathers, Mary & Tom Poppendieck, Robert C. Martin og Ivar Jacobson.

– Det er dermed duket for aktuelle foredrag om temaer som IBM Rationals Jazz prosjekt, metode og prosess, Java/Sun, testing, objektorientert programmering, kommunikasjon og samarbeid, sier Moløkken-Østvold.

Av norske aktører stiller blant annet Jon Bing, Håkon Wium Lie, Jørund Leknes og Heidi Austlid. Dette betyr at brennbare temaer som fri programvare, formater og lisenser vil bli gjenstand for debatt også på JavaZone 2008.

Til toppen