RESULTATERFINANS

Husleien faller i Nordens IT-hovedstad

Etter at veksten av nettbaserte bedrifter i fjor presset husleien til himmels i Stockholms City, synker nå leieprisene for første gang på mange år etter at bedriftene kutter ned antall ansatte.

Oddmund Grøtte
10. mai 2001 - 14:08

Det er ferske tall som den svenske avisen Finanstidningen har hentet inn som avslører dette. Husleieprisene har falt 1,7 prosent i årets tre første måneder.

Oppblomstringen kom da trendbevisste nettbedrifter presset husleien til himmels i Stockholms City. Nå visner markedet med dotcom-selskapenes fall. Ifølge avisen skyldes det først og fremst lavere etterspørsel fra selskap innen IT-, telekom- og mediesektoren.

Det er en kjent sak at disse sektorene har kuttet drastisk i antall ansatte det siste året, og dette slår ut på husleien i Stockholms City der de fleste selskapene har etablert seg. Antall kontorer som står tomme i bydelen er dobbelt så mange som i fjor.

Leieprisene ligger fortsatt 28,9 prosent over samme periode i fjor, men veksttakten bremser kraftig. De siste årene har prisveksten vært rundt 50 prosent i det populære området, ifølge Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.