Husleien faller i Nordens IT-hovedstad

Etter at veksten av nettbaserte bedrifter i fjor presset husleien til himmels i Stockholms City, synker nå leieprisene for første gang på mange år etter at bedriftene kutter ned antall ansatte.

Det er ferske tall som den svenske avisen Finanstidningen har hentet inn som avslører dette. Husleieprisene har falt 1,7 prosent i årets tre første måneder.

Oppblomstringen kom da trendbevisste nettbedrifter presset husleien til himmels i Stockholms City. Nå visner markedet med dotcom-selskapenes fall. Ifølge avisen skyldes det først og fremst lavere etterspørsel fra selskap innen IT-, telekom- og mediesektoren.

Det er en kjent sak at disse sektorene har kuttet drastisk i antall ansatte det siste året, og dette slår ut på husleien i Stockholms City der de fleste selskapene har etablert seg. Antall kontorer som står tomme i bydelen er dobbelt så mange som i fjor.

Leieprisene ligger fortsatt 28,9 prosent over samme periode i fjor, men veksttakten bremser kraftig. De siste årene har prisveksten vært rundt 50 prosent i det populære området, ifølge Reuters.

Til toppen