RESULTATERFINANS

Hva gikk galt for Cell/Pixelpark?

Hvorfor gikk egentlig fusjonen mellom Cell og det tyske konsulentselskapet Pixelpark i vasken? Flere måneder etter fusjonen gikk galt har flere sentrale aktører lettet på sløret. Men enige er de ikke...

Sigvald Sveinbjørnsson
9. nov. 2000 - 08:01

digitoday.no har sett nærmere på hva som skjedde da Cell Networks fusjon med det tyske selskapet Pixelpark gikk i vasken.

Det har ikke vært enkelt, for fremdeles peker partene på hverandre når det blir spørsmål om å fordele skyld.

digitoday får servert tre historier - den ene er den offisielle uttalelsen fra Cell Network som kom i form av en pressemelding i april i år.

Den andre er fra Pixelpark, som offisielt bestred Cell Networks versjon av sannheten. Pixelparks versjon kom blant annet som en pressemelding, et eksklusivt digitoday-intervju med toppsjefen i Pixelpark i etterkant av bruddet, og samtaler med kilder som sto denne prosessen nær - både fra Cells side og fra Pixelpark.

Den tredje versjonen kommer i hovedsak fra kilder som ønsker å være anonyme - kilder som på en eller annen måte var involvert i fusjonsprosessen. De ulike kildene forteller en nokså sammenfallende versjon. Dette er samtidig den mest radikale versjonen.

Det som er fakta i saken er uansett dette:

  • Den 21. mars i år skrev ledelsen i Cell/Mandator under en såkalt "Business Combination Agreement" eller fusjonsavtale med ledelsen i tyske Pixelpark.
  • Foranledningen til avtalen er et omdiskutert tema, men det er på det rene at daværende Cell-toppsjef Marcus Bäcklund og Pixelparks toppsjef Paulus Neef, møttes en regnfull søndag noen uker før
  • Rundt 5. april i år skulle ledelsen i de to selskapene presentere fusjonen for investorer i London. Da trakk Cell Network og Mandator seg fra "roadshowet" som skulle rulles ut for å tekkes finansverdenen. Den kvelden satt hele ledelsen i Pixelpark i krisemøte, og fant ut at neste morgen skulle man avslutte forholdet med Cell Network.
  • 6. april går pressemeldingen ut, og bruddet er et faktum. Så kommer de forskjellige versjonene om hvorfor fusjonen sprakk.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.