Hva gikk galt for Cell/Pixelpark?

Hvorfor gikk egentlig fusjonen mellom Cell og det tyske konsulentselskapet Pixelpark i vasken? Flere måneder etter fusjonen gikk galt har flere sentrale aktører lettet på sløret. Men enige er de ikke...

digitoday.no har sett nærmere på hva som skjedde da Cell Networks fusjon med det tyske selskapet Pixelpark gikk i vasken.

Det har ikke vært enkelt, for fremdeles peker partene på hverandre når det blir spørsmål om å fordele skyld.

digitoday får servert tre historier - den ene er den offisielle uttalelsen fra Cell Network som kom i form av en pressemelding i april i år.

Den andre er fra Pixelpark, som offisielt bestred Cell Networks versjon av sannheten. Pixelparks versjon kom blant annet som en pressemelding, et eksklusivt digitoday-intervju med toppsjefen i Pixelpark i etterkant av bruddet, og samtaler med kilder som sto denne prosessen nær - både fra Cells side og fra Pixelpark.

Den tredje versjonen kommer i hovedsak fra kilder som ønsker å være anonyme - kilder som på en eller annen måte var involvert i fusjonsprosessen. De ulike kildene forteller en nokså sammenfallende versjon. Dette er samtidig den mest radikale versjonen.

Det som er fakta i saken er uansett dette:

  • Den 21. mars i år skrev ledelsen i Cell/Mandator under en såkalt "Business Combination Agreement" eller fusjonsavtale med ledelsen i tyske Pixelpark.
  • Foranledningen til avtalen er et omdiskutert tema, men det er på det rene at daværende Cell-toppsjef Marcus Bäcklund og Pixelparks toppsjef Paulus Neef, møttes en regnfull søndag noen uker før
  • Rundt 5. april i år skulle ledelsen i de to selskapene presentere fusjonen for investorer i London. Da trakk Cell Network og Mandator seg fra "roadshowet" som skulle rulles ut for å tekkes finansverdenen. Den kvelden satt hele ledelsen i Pixelpark i krisemøte, og fant ut at neste morgen skulle man avslutte forholdet med Cell Network.
  • 6. april går pressemeldingen ut, og bruddet er et faktum. Så kommer de forskjellige versjonene om hvorfor fusjonen sprakk.
Les mer om: