Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Hva ønsker du deg i Windows og Office?

Irritert over mangler i Windows og Office? Bidra med dine ideer og vinn en Qtec 2020.

Uavhengig av diskusjoner om Microsofts markedsposisjon og monopol-rettssaker, er Windows og Office funksjonsrike og ganske brukervennlige programmer. Men vi har alle ønsket oss at enkeltfunksjoner, knapper og systemer fungerte litt annerledes. Målet er å forenkle vår egen hverdag, men endringene kunne kanskje også hjulpet mange andre.

For det er ingen som er mer ekspert på hvordan ting bør være enn oss brukere. Kanskje mangler ikke funksjonen, den burde bare vært gjort enklere tilgjengelig.

Vi ber derfor om dine fornuftige debatt-innspill - enten du er bruker, IT-sjef eller konsulent.

Målet er å påvirke verktøyene så mange av oss bruker store deler av dagen eller forholder oss til når vi skal lage andre applikasjoner. For å øke sjansene for gjennomslag, har digi.no gjort en avtale med Microsoft Norge om overlevering av innspillene. Vi holder debatten åpen til over nyttår.

digi.no vil da overlevere alle fornuftige innspill til de to medlemmene av utviklingsteamene for Windows og Office som faktisk sitter i Norge.

Disse representantene vil så gå igjennom tipsene og velge ut det beste forslaget. Vinner vil motta en Qtek 2020, en av markedets mest avanserte og dyreste mobil/lommedata-kombinasjoner. Maskinen har blant annet innebygget kamera, Bluetooth, 128 MB minne og SDIO kortplass, noe som løfter prisen til rundt 9000 kroner inkludert moms. Den nylanserte Qtek 2020 fikk svært gode testkarakterer hos vår søsterpublikasjon DinSide.no. Les testen i nytt vindu.

Send din innspill til er@digi.no

Innspillene vil fortløpende bli publisert i en ny sak etterhvert som de kommer inn.

Vi har allerede fått en lang rekke gode innspill. Her kan du lese første runde med forslag fra andre lesere.

Under finner du noen forbedringer digi.no-redaksjonen selv foreslår, for å gi deg noen ideer:

1: Den største utfordringen med Windows, etter vår mening, er at applikasjonene installeres inn i operativsystemet. Dette gjør at når du må slette/reinstallere Windows, må du også reinstallere alle andre programmer. Det verste er kanskje at dokumenter og e-postarkiver som lagres i Windows-mapper kan gå tapt.

Drømmen var et system der alle Windows-programmet tatt vare på kopier av hva det legger inn i Windows Registry samt filene som kopieres til Windows-katalogene. Hadde dette vært lagret på en standard måte i en undermappe, kunne en ny Windows-versjon søke etter slike mapper på diskene og resinstallert programmene selv.

Microsoft kunne også lage et program som kunne gitt gamle programmer denne reinstallasjons-evnen.

2: Av og til opplever vi låste filer eller mapper i Windows, selv om man har administratorrettigheter. En "JO, JEG ER SJEF"-knapp hadde vært fint.

3: Kræsjer Windows, skal det ryddes opp før Windows starter igjen. Da møter du en skjerm som sier "Jeg starter diskscan innen 10 sekunder hvis du ikke sier noe annet” Du kan trykke en knapp for å avbryte og boote, men det burde vært en knapp for ”begynn scan med en gang".

4: Brannveggen i Windows XP burde sjekke/spørre deg om du har en annen brannvegg og forklare at du MÅ ha en. Du bør så få en stor knapp for å skru på XPs brannvegg.

5: Det er på tide å modernisere clipboardet i Windows slik at det kan huske flere utklipp.

6: Utskriften fra Windows burde gitt en mulighet til å krympe og plassere flere sider på et ark.