Hva skjer med IT-jobbene?

VIDEO: IT-ledigheten er på nok et nytt bunnivå, men 2 av 3 ledige IT-stillinger er borte. Hva har vi i vente?

Hva skjer med IT-jobbene?

VIDEO: IT-ledigheten er på nok et nytt bunnivå, men 2 av 3 ledige IT-stillinger er borte. Hva har vi i vente?

IKT-bransjen er kunnskapssamfunnets fundament, og som IKT-bransjens nettavis bruker vi mye tid på å skrive om temaene, teknologiene og produktene som er viktig for bransjen - og dermed kunnskapssamfunnet vi alle lever i.

I denne video-serien prater vi om disse temaene, teknologiene og produktene, for å rette litt ekstra fokus på det vi mener er viktige saker for IKT-bransjen.

I vår første episode tok vi for oss Internet Explorer 8 beta 2 og første beta av Google Chrome, i andre episode snakket vi om IPv6, i den tredje dreide det seg om OpenOffice.org 3.0 og i den fjerde tok vi for oss fødselsnummeret etter at Skatteetaten sendte ut en CD med 3,95 millioner fødselsnumre. Sist gang tok så vi på mulighetene for å bli rik som iPhone-utvikler.

Ingen kan ha unngått å få med seg den pågående finanskrisen, men foreløpig har det ikke gitt synlig utslag på IT-ledigheten. Den nådde et nytt bunnivå i september, og det skal fortsatt være lett å få jobb i IT-bransjen, ifølge Nav.

Samtidig så viser tall fra Rubrikk.no at 2 av 3 ledige IT-stillinger har blitt borte siden mars.

Per Morten Hoff og IKT-Norge mener derimot at IKT-bransjen ikke har noe å frykte.

I denne ukas episode ser vi nærmere på hva som skjer i arbeidsmarkedet i den norske IKT-bransjen.

Kom gjerne med dine egne tanker om det fremtidige arbeidsmarkedet i IKT-bransjen. Hvordan tror du det går i tiden fremover?

    Les også:

Til toppen