KARRIERE

Hva slags jobb får man med nettverksadministrator-kurs?

Torgeir (21) vurderer å ta nettverksadministrator-kurs hos Aktiv Opplæring og lurer på hvilke jobbmuligheter han da vil få.

Anne Dahl
3. apr. 2001 - 04:09

Torgeir spør: Jeg har ingen spesiell IT- utdanning fra før. Jeg har tatt fagbrev som tømrer og jobbet som tømrer i tre år ( to av dem som lærling) og vært i

militæret. Jeg vurderer å ta et nettverksadministratorkurs hos Aktiv opplæring. Det jeg lurer på i den forbindelse er muligheter for å få jobb med dette kurset, hva slags jobb, lønn, arbeidstid og generell arbeissituasjon? Jeg regner med å ta kurset til neste høst. Dette kurset inneholder: Installasjon og administrasjon av Windows 2000, NetWare 5 og Linux. God kjennskap til TCP/IP baserte tjenester som DNS, WINS og DHCP, katalogtjenester, filsystemer og fjernaksess. Kjennskap til: Program- og maskinvaredistribusjon og sikkerhet i nettverk. Sertifiseringer: MCP sertifiseringene: 70-210, 70-215, 70-216 CNA sertifiseringen: 50-639

Anne svarer: Innen IT-bransjen er det alltid behov for personer med aktuell utdanning og erfaring. Min erfaring er at forholdsvis mange har en kortere IT-relatert utdannelse eller er selvlært og har opparbeidet seg god kompetanse gjennom års bruk av data. Dette fører til konkurranse om de mest interessante jobbene. Nivået på de forskjellige stillinger avgjør hvor mye utdannelse/erfaring som kreves. Ved å ta et nettverksadministratorkurs uten annen relevant utdanning eller mye erfaring innen emnet vil du være aktuell for juniorstillinger som driftskonsulent, i supportstillinger o.l.

Lønn og arbeidsforhold varierer fra stilling til stilling og fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. Mulig kursarrangøren har statistikk på dette.

Har du spørsmål du vil ha ekspert-svar på, kan du sende en mail til anne.dahl@net2work.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.