KOMMENTARER

Hva vi kan lære av Paris Hilton

Det er ikke så mye vi bør lære av Paris Hilton, men hun påpeker et massivt sikkerhetproblem.

25. feb. 2005 - 11:08

De fleste av oss har nå PCer som låser seg selv og krever pålogging igjen når vi har vært borte i mer enn 10-15 minutter. Dette er sikkerheten vi legger opp til, til tross for at maskinen ofte i lukkede kontorbygg.

Kontrasten til hvordan sikkerheten fungerer på dagens mobiltelefoner blir derfor stor. Avisene påstår at mobiltelefonen til blondinekjendisen Paris Hilton er hacket og inntrengere fikk tak i 500 mobiltelefon-nummere til andre kjendiser.

Dette er tøys - trolig har noen bare fått tak i mobilen hennes i noen minutter - med riktig plugg kan alt innholdet kopieres, for dagens mobiltelefoner har absolutt null sikkerhet så lenge de er skrudd på.

Mister du eller andre får midlertidig tak i din mobiltelefon, er ikke dine kontakter lengre noen hemmelighet. Andre kan også lese de siste SMS/MMS-meldingene, kanskje eposten din, se på bildene du har tatt og se hvem du har ringt og hvem som har ringt deg.

Mange av oss har kanskje ikke så mye å skjule, men informasjonen kan også være svært sensitiv. Har du tatt noen artige bilder av deg selv, din kjære eller barna. Det ville være lite hyggelig å se bildene i en morsom epost eller liggende ute på en nettside.

Det selges det avanserte sikkerhetsløsningener for de mest avanserte mobilene, men dette er i overkant av hva de fleste trenger. Den svake sikkerheten kunne vært lappet på en enkel måte, men det bør gjøres av produsentene. Første steg er å innføre en automatisk lås alla det vi har på en Windows-maskin.

Etter noen minutter uten bruk, burde mobilen avkreve oss for pin-koden igjen. Dessuten burde innhold som bilder og logger være kryptert.

Det burde hvert fall vært et valg på vanlige mobiler - har du sensitiv informasjon på mobilen, så kan du ta jobben med å taste inn pin-koden oftere. Nå er nesten alle prisgitt null sikkerhet.

Uten slike løsninger kommer mange flere til å oppleve det samme som frøken Hilton, men har ikke dummet seg ut nok på TV til at det blir internasjonale nyheter av det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.