Hva vi kan lære av Paris Hilton

Det er ikke så mye vi bør lære av Paris Hilton, men hun påpeker et massivt sikkerhetproblem.

Det er ikke så mye vi bør lære av Paris Hilton, men hun påpeker et massivt sikkerhetproblem.

De fleste av oss har nå PCer som låser seg selv og krever pålogging igjen når vi har vært borte i mer enn 10-15 minutter. Dette er sikkerheten vi legger opp til, til tross for at maskinen ofte i lukkede kontorbygg.

Kontrasten til hvordan sikkerheten fungerer på dagens mobiltelefoner blir derfor stor. Avisene påstår at mobiltelefonen til blondinekjendisen Paris Hilton er hacket og inntrengere fikk tak i 500 mobiltelefon-nummere til andre kjendiser.

Dette er tøys - trolig har noen bare fått tak i mobilen hennes i noen minutter - med riktig plugg kan alt innholdet kopieres, for dagens mobiltelefoner har absolutt null sikkerhet så lenge de er skrudd på.

Mister du eller andre får midlertidig tak i din mobiltelefon, er ikke dine kontakter lengre noen hemmelighet. Andre kan også lese de siste SMS/MMS-meldingene, kanskje eposten din, se på bildene du har tatt og se hvem du har ringt og hvem som har ringt deg.

Mange av oss har kanskje ikke så mye å skjule, men informasjonen kan også være svært sensitiv. Har du tatt noen artige bilder av deg selv, din kjære eller barna. Det ville være lite hyggelig å se bildene i en morsom epost eller liggende ute på en nettside.

Det selges det avanserte sikkerhetsløsningener for de mest avanserte mobilene, men dette er i overkant av hva de fleste trenger. Den svake sikkerheten kunne vært lappet på en enkel måte, men det bør gjøres av produsentene. Første steg er å innføre en automatisk lås alla det vi har på en Windows-maskin.

Etter noen minutter uten bruk, burde mobilen avkreve oss for pin-koden igjen. Dessuten burde innhold som bilder og logger være kryptert.

Det burde hvert fall vært et valg på vanlige mobiler - har du sensitiv informasjon på mobilen, så kan du ta jobben med å taste inn pin-koden oftere. Nå er nesten alle prisgitt null sikkerhet.

Uten slike løsninger kommer mange flere til å oppleve det samme som frøken Hilton, men har ikke dummet seg ut nok på TV til at det blir internasjonale nyheter av det.

Til toppen