Hva vil han gjøre med Android?

Google bytter leder for verdens mektigste mobilplattform.

Hva vil han gjøre med Android?
Sundar Pichai har så langt hatt ansvaret for Chrome og Google Apps. Nå skal han også få ansvar for Android. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Google kunngjorde onsdag at Andy Rubin går av som sjef for Android-divisjonen. I stedet tar Sundar Pichai over ledelsen. Han er i dag sjef for nettleserdivisjonen Chrome samt Google Apps.

Det var Rubin som kom til Google i 2004 og introduserte mobilplattformen til Sergey Brin og Larry Page.

– Han trodde at å samkjøre standarder rundt et open-source operativsystem ville fremdrive innovasjon for hele mobilindustruen. De fleste trodde han var «nuts», skriver Larry Page i en bloggpost som forklarer lederskiftet.

Resten er historie: Google kjøpte Android, og har siden gjort det til verdens mest brukte OS for mobiltelefoner. Det har vært totalt 750 millioner aktiveringer av Android siden starten og det har blitt lastet ned 25 milliarder apper.

– Etter å ha over overgått de elleville ambisiøse målene som vi drømte om for Android, og med et svært sterkt lederlag på plass, bestemte Andy seg for at det var på tide å overlate tømmene til noen andre og starte et nytt kapitel hos Google, skriver Page som også kommer med en rekke lovord om den innsatsen etterfølger Pichai har gjort for blant annet Chrome.

Om den nye sjefen kommer til å gjøre store strategiske endringer med Android sier bloggposten til Page intet om.

Men siden den samme lederen som skal ha overoppsyn med Android, også vil ha ansvaret for Chrome og Google Apps, kan det føre til en langt tettere integrering enn tidligere. Det kan også spekuleres i om Chrome OS, som Google satser tungt på, blir tettere integrert med Android-plattformen.

Ifølge den anerkjente teknologibloggen AllthingsD ønsket Rubin å gjøre noe annet enn å drifte et stadig større Android-miljø. I stedet ville han forfølge sine lidenskaper innen robotikk og automatikk. Hva han eventuelt vil hjelpe Goole til å utvikle gjenstår å se.

    Les også:

Les mer om: