BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hvem beregner best?

Google gir Microsoft konkurranse om å forutsi VM-resultatene.

Det anses som svært sannsynlig at dette laget vil kunne juble flere ganger under årets VM i fotball.
Det anses som svært sannsynlig at dette laget vil kunne juble flere ganger under årets VM i fotball. Bilde: Filetti/insight media/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 2014 - 08:41

Tirsdag skrev digi.no at Microsoft har hatt stor suksess med å beregne vinneren av hver av åttendedelsfinalene under VM i fotball i Brasil. Det vi ikke visste da, var at Google presenterte tilsvarende forutsigelser under et Google I/O-fordrag i forrige uke. Det viser seg nå at også Google har beregnet riktig vinner av hver eneste åttendedelsfinale. Men som Googles Benjamin Bechtolsheim skriver i et blogginnlegg, det var ingen cup-bomber i denne runden, så det er nok mange som hadde greid den samme bragden uten bruk av store datamaskiner og big data.

Å spå resultatet av kvartfinalene er nok litt vanskeligere.

Microsofts beregninger, slik de presenteres av den digitale assistenten Cortana, tyder på at Brasil vil slå Colombia, Tyskland vil slå Frankrike, Nederland vil slå Costa Rica og Argentina vil slå Belgia. Dessverre er ikke Bing Predictions, som beregningene stammer fra, tilgjengelig fra Norge. Så vi få stole på at spådommene er korrekt gjengitt av tredjeparter.

Google beregninger for kvartfinalene er som følger:

Brasil mot Colombia: Brasil (71 prosent)

Franrike mot Tyskland: Frankrike (69 prosent)

Nederland mot Costa Rica: Nederland (68 prosent)

Argentina mot Belgia: Argentina (81 prosent)

Tallet i parentes gjengir sannsynligheten for det oppgitte resultatet.

Ut fra dette kan man se at Google mener at Brasil vil møte Frankrike i semifinalen, mens Nederland vil møte Argentina. Microsoft er nesten enige, men tror at Tyskland går til semifinalen på bekostning av Frankrike.

Allerede i videoen ble det presentert hvilke lag Googles systemer mener går til finalen og hvilket som blir vinneren.

Google og Microsoft er på ingen måte alene om å forsøke å spå utfallet av kampene i fotball-VM. Et enkelt søk viser viser at det er en rekke andre som har gjort det samme. De fleste vi har kikket på et dog enige med Google om hvem som vinner finalen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.