Hvem er best på gratis antivirus?

Det danske konsulentselskapet CSIS har sammenlignet seks gratis antivirusprodukter og kåret det beste produktet.

Det danske konsulentselskapet CSIS har sammenlignet seks gratis antivirusprodukter og kåret det beste produktet.

Danske CSIS har sammenlignet de fritt tilgjengelige antivirusproduktene AntiVir, Avast! Antivirus, AVG Antivirus, eTrust EZ Armor, F-Prot og Vcatch. Felles for alle er at de kun kan benyttes gratis av privatpersoner.

Under testen er produktenes brukervennlighet, ytelse, funksjonalitet og effektivitet i oppdagelsen av skadelig kode blitt undersøkt. For å vurdere produktenes evne til å detektere virus og annen skadelig kode, er 350 forskjellige typer ondsinnet kode blitt benyttet. Felles for de ulike kodene er at de har vært "in-the-wild" i månedene mars, april og mai 2004. Alle produktene var under testen blitt oppdatert med de nyeste oppdateringene som var tilgjengelige den 1. juni.

CSIS har i oppsummeringen gitt AntiVir, Avast! Antivirus og eTrust EZ Armor fire stjerner, F-Prot har fått tre stjerner, mens Vcatch bare har fått to. CSIS har dermed kåret AVG Antivirus til testens vinner, som den eneste med fem stjerner både sammenlagt og i alle de fire enkeltkategoriene.

Hele testen er tilgjengelig på denne siden.

AVG Antivirus kan lastes ned fra denne siden. Nedlasting krever at brukeren registrerer seg med navn, e-postadresse og land.

Til toppen