Hvem lanserer Bluetooth først?

Nå kan du snart kaste kablene - en lang rekke leverandører står klar med Bluetooth-utstyr for trådløs overføring.

Bluetooth-standarden ble lansert for to år siden, men først nå kommer utstyret som lar deg overføre trådløst til utstyr rundt på kontoret og i huset. Med en overføringsfart på opp til 1 Mbps i sekundet og 10 meters rekkevidde, lover Bluetooth en slutt på plugger og kabler.

Bluetooth skal la det stigende antall maskiner vi bruker kommunisere og utveksle informasjon. I tillegg til kommunikasjon mellom mobiltelefoner, PC-er, lommemaskiner, skrivere og telenettet, åpner Bluetooth for nye løsninger der du for eksempel har en øreplugg og lar mobilen ligge i lomma. Se bildet over av hva Ericsson lover.
Les mer om Bluetooth:
Intel og Microsoft vil integrere Bluetooth i Windows
Kulepenn med Bluetooth
Presenterer WAP-telefon med Bluetooth
En lang rekke leverandører sier de er klar med Bluetooth-utstyr. Kanskje rekker Motorola kappløpet først med sin Timeport 270 mobiltelefon. Telefonen skal lanseres sammen med et modem i PC-kort-form. Telefonen har en høyttaler-funksjon og en stor skjerm med seks linjer og 96 tegn, skriver Computer Sweden.


Også Toshiba ligger godt an. Selskapet har lansert et PC-kort for å kommunisere med Bluetooth-telefoner og bruke dem til kommunikasjon med lokale trådløse nett og Internett. Kortet skal være i salg i USA i løpet september, lover selskapet til bransjeavisen Infoworld. Også HP og IBM vil ha tilsvarende kort til 1700-1400 kroner. Også Microsoft arbeider med et kort.

For bare kommunikasjon med Bluetooth-enheter blir prisen billigere: Acer har lovet en USB-plugg til 900 kroner i USA, skriver Infoworld.

Men det vil ta litt tid før de minste Bluetooth-brikkene som kan brukes i lommemaskiner og mobiltelefoner er klare. Ericsson har vist frem en telefon med en øreplugg som skal komme i salg første kvartal til neste år.

Blant annet har hverken Palm eller Nokia lovet noen Bluetooth-produkter. HP sier disse brikkene gjør at selskapet kan lansere Bluetooth-skrivere til sommeren. Det store raset av lommeutstyr med trådløs kommunikasjon kommer først i andre kvartal, tror IBM.

Til toppen