BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hvem vil starte www.soeppeldynga.no?

Diskettene jeg trenger ligger sannsynligvis på Grønmo - flere titalls meter under bakken blant bananskall, murpuss og brukte bleier. Synd, for nå trenger jeg dem og det finnes ingen CD-plate, Internett-linje, trådløs forbindelse eller DVD-spiller som kan hjelpe meg.

Einar Ryvarden
12. nov. 1999 - 11:40

For til tross for all verdens nyskapninger, finnes det fremdeles folk som bare trenger å skrive. En venn av meg overtok derfor min "antikvariske" Macintosh SE, en liten grå boks med en ni tommer "stor" skjerm. Så dro han til Hellas og jeg fikk et problem.

For når han skal installere en eldre Mac-skriver, en Stylewriter 2, på maskinen, trenger han driver-disketter. Og ikke hvilke disketter som helst. Det skal være drivere til Stylewriter 2, ikke 1, og for Mac operativsystemet 6.07 - norsk versjon. Selv om jeg finner filene på en CD-plate, trenger jeg gamle 800 Kb disketter - vanlige 1,4 MB fungerer ikke.

Nå er jeg i den heldige stilling at jeg kan ringe og få hjelp av en teknisk sjef jeg kjenner. Men titusenvis av vanlige brukere som sitter rundt i Norge med eldre og likevel fullt ut brukbare maskiner sliter betraktelig mer.

For på Internett finner du ingen hjelp (her ligger det bare oppgraderinger og patcher) og riktig gamle ting - som duppedingser til min venns Macintosh SE - kan du ikke bestille. Nå kan du si at Apple og trolig en lang rekke PC-leverandører har skutt seg selv i foten ved å produsere svært solide maskiner som virker lengre enn de tar vare på programvare, men det er ikke poenget.

Kanskje auksjon av gamle disketter er en forretningsidé?

Min bønn er: Kan noen sette i gang www.virtuelt-gronmo.no?

Tidligere kommentarer av Einar Ryvarden finner du her:


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.