KARRIERE

Hver femte må gå fra svensk Telenor

Mange svenske arbeidstakere blir arbeidsledige etter at Utfors og Telenor Business Solutions slår sammen sine virksomheter.

28. feb. 2003 - 15:15

Det var i desember i fjor at Telenor Business Solutions og bredbåndsselskapet Utfors annonserte at de slår sammen virksomhetene på det svenske telemarkedet.

Denne uken ble det klart at 90 av rundt 500 ansatte mister jobben. Det skriver Telenor i en pressemelding. Da kjøpet ble kjent sa informasjonssjef Erik Wikander i Telenors svenske avdeling at det ikke var snakk om noen større nedbemanning i Utfors sin virksomhet som da rommet 200 ansatte.

For vel 260 millioner svenske kroner fikk Telenor kontroll over et rundt 7.600 kilometer langt nett av bredbåndsforbindelser mellom et syttitall steder i hele Norden. Til sammen har det kostet rundt to milliarder svenske kroner å bygge opp dette nettet.

Dette kommer til å skje i løpet av året etter at Telenor-ledelsen har funnet ut at de bare trenger 400 for å drive Telenors forretningsvirksomhet videre. Mange overlappende funksjoner forsvinner, ifølge meldingen.

- Det er alltid kjedelig å måtte varsle kompetent personale, men en sammenslåing mellom selskapene med likeartet virksomhet får nesten uten unntak denne typen konsekvenser, sier norske Bjørn Johan Flakstad, administrerende direktør for svenske Telenor.

Personalendringene skal sluttføres i løpet av høsten og kommer hovedsakelig til å berøre den svenske. Derettet regner Telenor å kunne satse sterkere innen bedriftsmarkedet for telefoni og Internett hvor selskapet selv hevder de har en nummer 2-posisjon etter Telia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.