Hver femte vil bytte mobiloperatør

I en fersk undersøkelse går det frem at over en halv million norske mobilbrukere vil bytte operatør etter innføring av nummerportabilitet. Fra 1. november kan man beholde telefonnummeret sitt selvom man bytter til en annen operatør.

En ny omfattende norsk telekomrapport foretatt av analysebyrået ResearchLab, viser at én av fem norske mobilbrukere sier at det er sannsynlig at de vil bytte mobiloperatør etter innføring av nummerportabilitet 1. november.

Dette utgjør 536.000 av dagens mobilbrukere. Nummerportabilitet innebærer at kundene kan ta med seg telefonnummeret sitt selv om de bytter til en annen operatør.

Telenor Mobil ser ut til å være den leverandøren som i minst grad vil miste andeler av sine brukere, og samtidig kapre flest fra konkurrerende operatører. Det skriver analysebyrået i en pressemelding.


Rådgiver Tor Erik Jørgensen i ResearchLab forklarer dette ut fra at Telenor Mobil i mindre grad de siste årene har bundet kundene opp i lange kontrakter via subsidierte terminaler.

Både

NetCom og flere av de mindre operatørene står i fare for å miste markedsandeler etter innføring av nummerportabilitet. Men slaget om kundene er på ingen måte tapt, tror Jørgensen.

300.000 av de som ønsker å bytte operatør vet ikke hvilken operatør de skal bytte til.

Resultatene fra undersøkelsen viser videre at det er tydelige mønster i forhold til hvem som faktisk kommer til å bytte leverandør med hensyn til blant annet alder og ringeforbruk.

- Det er tydelig at nummerportabilitet vil være med på å bryte ned en av barrièrene for bytte av mobiloperatør i Norge. Mange kunder ser dette som en mulighet for å bytte til en operatør de mener har et bedre tilbud og i sterkere grad dekker deres behov, samtidig som de beholder sitt eksisterende og innarbeidede mobilnummer, sier Jørgensen.

Undersøkelsen ble foretatt i slutten av august, og det ble gjennomført 1.000 intervju.

Til toppen