ANALYSER

Hver fjerde nordmann bruker BankID

Over en million nordmenn kan nå bruke elektroniske ID til å betale regninger i banken.

27. mars 2008 - 11:05

Mens Regjeringen drøyer med å få på plass en statlig eID-løsning, får BankID stadig flere brukere.

Norske banker merker en økende interesse for BankID. Stadig flere kunder etterspør tjenesten og bare siden november i fjor har antallet brukere økt med 25 prosent. Fra 800. 000 til 1.080 000 utstedte BankID ved utgangen av februar måned.

– Dette er en merkedag i norsk bankhistorie og en milepæl i BankID-sammenheng, sier Grete Sørensen, BankID koordinator i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) og Sparebankforeningen.

Selv om det fortsatt er 72 prosent av bankenes personkunder som ikke bruker BankID, hevder Sørensen at 52 prosent er interessert i å ta i bruk løsningen.

Elektronisk ID vil snart være helt nødvendig for å kunne gjøre oppgaver på nett.

Peter Hidas er seniorkonsulent i Gartner. Han spår at om 5 til 10 år vil praktisk talt alle nordmenn bruke nettet fremfor fysisk tilstedeværelse både når det gjelder utførsel av arbeidsoppgaver, men også private gjøremål, sier han til FNH.

- Nesten all kontakt som i dag krever personlig fremmøte, og all sending av skjemaer og søknader som i dag krever skriftlig signatur, vil erstattes av en digital signatur. Mer og mer handel vil skje på nett, og vi kommer også til å stemme digitalt, sier Hidas.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.