Hver fjerde svenske bruker nettbank

En undersøkelse viser at stadig flere svensker bruker Internett når regninger skal betales. Siden 1998 har det vært en økning på ikke mindre enn 21 prosent.

Nærmere en av fire svensker bruker nettbank til å betale sine regninger viser en undersøkelse fra den svenske Post- och telestyrelsen. Dette er en økning på 21 prosent i løpet av tre år, fra to prosent i 1998 til 23 prosent i 2001, skriver Aftonbladet.

Samtidig er det færre som betaler regninger på tradisjonelt vis ved hjelp av post- eller bankgiro eller over disk. Det er analyseselskapet Temo AB som har gjort undersøkelsen for Post- og telestyrelsen. Temo er et søsterselskap til det norske analyseselskapet MMI.

Ifølge en pressemelding fra Post- och telestyrelsen er det spesielt menn i alderen 33 til 44 år med en husholdsinntekt på over 300.000 som betaler regningene ved hjelp av en datamaskin. Det er også større sannsynlighet for at svensker bosatt i tettbygde strøk bruker nettbank enn de som er bosatt i grisgrendte strøk, viser undersøkelsen.

Undersøkelsen ble foretatt i begynnelsen av februar i år og totalt 1.100 personer over 16 år har blitt telefonintervjuet.

Til toppen