Hver kommune sin nettavis

Et nystartet dansk firma vil starte opp egne nettaviser og lokale markedsplasser i hver eneste kommune i Danmark.

Et nystartet dansk firma vil starte opp egne nettaviser og lokale markedsplasser i hver eneste kommune i Danmark.

I løpet av mars måned skal ti danske kommuner allerede ha sin egen nettavis. Senere skal andre danske kommuner følge etter, med lokale nyheter og markedsplasser på internett.

Bak det ambisiøse prosjektet står De Danske Internetaviser AS.

- Vi er lokale forretningsmenn som kjenner livet i lokalsamfunnet og vet hvilke tråder vi skal trekke i for å sette i gang aktiviteter. Prosjektet er bygget opp etter en franchise-modell, der en legger avgjørende vekt på det lokale initiativ, mens selskapet sørger for den nasjonale overbyggingen, sier direktør Poul Jørgen Dybdal i selskapet til Jyllandsposten.

Han sier til avisen at han ser et kolossalt vekstområde for elektronisk informasjon og handel i lokalsamfunn.

- Men vi er de første som satser på lokalt innhold som et middel for å trekke til oss annonsører. Internettavisene skal ha spennende og avvekslende nyheter. Meningen er at fru Jensen skal slå opp på de lokale sidene daglig for å se hva slakteren har på tilbud.

Selskapet forhandler med lokale aviser og distriktsblader om levering av nyheter og annonsesalg til prosjektet. Den første av de elektroniske lokalavisene er Horsens Internetavis som nylig ble åpnet med nyheter fra lokalpolitikken, sport og handel. Avisen inneholder også informasjon om offentlige myndigheter, foreninger og lokale aktiviteter.

Tidligere har blant annet Tele Danmark og Telia gått ut med tunge planer for lokal satsing i Danmark.

Til toppen