KARRIERE

Hver tiende må antakelig gå i Intel

Lekkasjer fra Intel tyder på at Paul Otellini snart vil kvitte seg med mange tusen medarbeidere.

1. sep. 2006 - 08:35

Fagtjenesten News.com skriver at Intels toppsjef Paul Otellini vil kunngjøre voldsomme nedskjæringer førstkommende tirsdag, etter børsens stengetid. Ifølge deres kilder vil det dreie seg om rundt 10 000 arbeidsplasser. Intel har i dag 100 000 ansatte verden over.

Intel har opplevd flere kvartaler med skuffende resultater, etter at AMD for tre år siden for alvor begynte å forsyne seg av kaken på både PC- og serversiden. I april ble det nedsatt en intern arbeidsgruppe for å finne ut hvordan kostnader kunne kuttes og driften kunne gjøres mer effektiv. Det er resultatene av denne gruppens arbeid som vil bli bekjentgjort tirsdag.

De største kuttene ventes å komme innen salg og markedsføring.

Nedskjæringene utfyller tiltak som er gjennomført de siste månedene. I juli ble først 1000 mellomledere gjort overflødige, og så ble toppledelsen omorganisert. Salgene av to avdelinger, Xscale i juni og telekom i august, reduserte bemanningen med henholdsvis 1400 og 600.

I en kommentar til Wall Street Journal sier analytiker i Mark Edelstone i Morgan Stanley at Intel har ansatt alt for mange folk de siste par årene.

Edelstone tror de samlede nedskjæringene i månedene framover blir mellom 15 000 og 20 000 arbeidsplasser. Dette anslaget omfatter både den direkte nedbemanningen som skal kunngjøres tirsdag, og ytterligere avskallinger av ulønnsomme forretningsenheter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.