RESULTATERFINANS

Hver tredje IT-avdeling får mer penger i 2009

Finanskrisa skremmer ikke norske IT-sjefer, ifølge en fersk undersøkelse.

10. nov. 2008 - 08:54

Den globale finansuroen skremmer ikke norske IT-sjefer. Nær hver tredje IT-avdeling får faktisk mer penger å rutte med neste år.

Det viser en fersk spørreundersøkelse blant 100 IT-sjefer i noen av landets største virksomheter, som er utarbeidet av Medialect på oppdrag fra konsulentselskapet Steria.

Ni av ti spurte IT-sjefer svarer nei på spørsmål om finanskrisen har ført til innstramming i IT-avdelingenes ressurser i år.

– Dette bekrefter langt på vei de erfaringene vi i Steria har gjort de siste månedene. Vi har sett veldig få tegn til nedgang i it-bransjen. Foreløpig er det nok mediene og finansverden som roper høyest om krisetider, sier kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

Halvparten av de spurte melder om uendrede budsjetter neste år. Rundt 10 prosent må tåle reduserte budsjetter, men samtidig viser undersøkelsen at tre av ti får mer penger å bruke.

De økonomiske nedgangstidene får altså liten innvirkning på neste års IT-budsjetter, hvis disse tallene legges til grunn.

Kommunikasjonssjef Anders Lindgren i Steria.
Kommunikasjonssjef Anders Lindgren i Steria.

– Da vi i begynnelsen av 2008 spurte norske it-sjefer om årets budsjetter, meldte 8 prosent om reduksjon, mens fire av ti hadde fått budsjettene sine økt. Det blir med andre ord ikke all verdens forandring på dette feltet til neste år, konstaterer Lindgren, som likevel regner med mer moderat vekst i markedet i 2009.

Sterias oppfatning står i kontrast til flere større norske IT-aktører, som den siste tiden har meldt om oppsigelser og frykt for dårligere tider. Samtidig har flere tipset digi.no om nedbemanningsrunder.

Rundt halvparten av respondentene i undersøkelsen opplyser at de ikke påvirkes av finanskrisen overhodet, mens én av fem svarer at de vil endre sine rekrutteringsplaner.

Steria opplever at gjennomtrekket av ansatte har sunket kraftig etter sommeren.

- Før lå det på 15-20 prosent, mens det nå ligger på 10 prosent. Det kan tyde på at flere kanskje verdsetter å ha en trygg arbeidsplass, samtidig som det er lengre mellom de feteste jobbtilbudene, sier Lindgren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.