FORBRUKERTEKNOLOGI

Hvis du har en litt eldre MacBook Pro kan batteriet ta fyr

Tilbakekalles nå av Apple.

Illustrasjonsfoto. Bildet er av en nyere modell som ikke er berørt av batteriproblemene.
Illustrasjonsfoto. Bildet er av en nyere modell som ikke er berørt av batteriproblemene. Foto: Apple
21. juni 2019 - 05:00

Dersom du sitter på en MacBook Pro som du kjøpte for en liten stund bør du trolig slutte å bruke den. Apple opplyser nå på sin kundestøttesider at de foretar en frivillig tilbakekalling av visse modeller av sin bærbare maskin på grunn av problemer med batteriet.

Ifølge Apple kan batteriet i 15-tommersutgaven av litt eldre MacBook Pro-modeller  bli overopphetet og utgjøre en brannfare. Selskapet anbefaler at man stanser bruken av maskinen nå.

Solgt mellom 2015 og 2017

Problemet omfatter «primært» modeller som ble solgt mellom september 2015 og februar 2017, som ser ut til å antyde at problemet potensielt også kan ramme modeller som er solgt utenfor dette tidsrommet.

For å finne ut om MacBook-en din er rammet av batteriproblemet kan du simpelthen skrive inn serienummeret, som du finner på undersiden av maskinen, i søkefeltet i meldingen fra Apple.

For å få byttet batteri, som altså er gratis, må man henvende seg til en Apple-autorisert tjenesteleverandør, og Apple sier at prosessen kan ta to-tre uker. Tilbakekallingen påvirker ikke garantien, ifølge selskapet.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang MacBook Pro har hatt batteriproblemer. Som nettstedet The Verge rapporterer tilbød Apple seg også å bytte ut batteriet på 13-tommersutgaven av MacBook Pro på grunn av en komponentfeil som kunne føre til at det innebygde batteriet ekspanderte.

Modellene som var omfattet av dette problemet var maskinene uten Touch Bar-funksjonalitet som ble produsert mellom oktober 2016 og oktober 2017. Problemet skal ifølge Apple ikke ha medført en sikkerhetsrisiko.

Batteriproblemer i bærbare har også rammet andre store PC-produsenter. I januar i fjor måtte tusenvis av HP-laptoper bytte batteri etter at enkelte maskiner tok fyr.

Les også: Ice tilbakekaller batteri til bredbåndsruter »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.