FORBRUKERTEKNOLOGI

Hvis du skal ha det absolutt aller verste

Må du ha det aller beste og har ubegrenset lommebok? Her er maskinen som blir vanlig om et år.

Under CES-messen i Las Vegas denne uken har Intel demosterte den for tiden absolutte verstingen du kan plassere på (eller helst under) pulten din akkurat nå.

Og maskinen er faktisk i salg, avslører amerikanske PCworld.

GamePC selger et konfigurasjon som Intel kaller V8 og som demonstrer hva vanlige brukere vil kunne kjøpe om kanskje et år. For maskinen har samlet det som før ville vært åtte prosessorer på et kort.

Intel og GamePC har fått tak i et hovedkort som kan takle to Xeon-prosessorer som ellers står i servere og satt dem på et PC-hovedkort med alt som skal til av grafikkbusser og annet et server-hovedkort ikke har.

Hver av Xeon-brikkene har fire kjerner og dermed er den første åtte-kjerners PCen på plass. Intel forteller at maskinen gir en score med 3DMark 2006 CPU-testen på 6,058.

Hvis du har en bred lommebok og ikke bryr det så mye om at det er minimalt med programvare som klarer å utnytte åtte kjerner, kan du bestille en maskin fra GamePC.

Selskapet selger fire konfigurasjoner: Den billigste koster 26.500 kroner og den dyreste 61.500 kroner - og det er uten moms.

Maskinen representerer hva vanlige brukere får til neste år, for Intel arbeider med åtte-kjerne-brikker, men disse først en gang i 2008.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.