Hvite flekker skjemmer ny PowerBook

Flekker på skjermen på de nyeste 15-tommers PowerBook-maskinene og slettede data på FireWire-disker som følge av oppgraderingen til Mac OS X 10.3.

Flekker på skjermen på de nyeste 15-tommers PowerBook-maskinene og slettede data på FireWire-disker som følge av oppgraderingen til Mac OS X 10.3.

Den siste uken har kanskje ikke blitt den jubeluken Apple hadde håpet. Selskapet lanserte som kjent versjon 10.3 av Mac OS X, også kjent som Panther, på markedet fredag for en drøy uke siden.

    Les også:

Apple publiserte sist fredag en melding om at bruk av eksterne FireWire-harddisker som er basert på bro-brikkesette Oxford 922 med fastvareversjon 1.02 kan føre til tap av dataene som er lagret på harddisken. Apple samarbeider med Oxford Semiconductor og de berørte harddiskprodusentene for å løse problemet, i mellomtiden anbefaler Apple brukerne om ikke å benytte disse harddiskene.

Ifølge ComOn.dk kan feilen føre til at harddisken ikke blir kjent igjen av datamaskinen etter en omstart, noe som kan kreve full formatering av harddisken får å få den til å fungere som normalt igjen. Enkelte brukere skal dog ha løst problemet med programmet Data Rescue X.

Apple lover å gi beskjed på denne siden når en løsning er på plass, men allerede finnes det oppdateringer til fastvaren i flere av harddiskproduktene som trolig fjerner problemet. Brukerne bør se etter disse på nettstedet til leverandøren av harddisken. Oppdateringene anbefales dog å gjøres under en eldre utgave av operativsystemet.

Den siste tiden er det også blitt kjent at mange brukere av Apples nyeste 15-tommers PowerBook-maskiner har opplevd problemer med skjermen på maskinene.

Problemene består av hvite flekker som etter noen dagers bruk dukker opp på skjermen - i noen tilfeller også første gang maskinen skrus på. Ifølge en artikkel i Mercury News fredag i forrige uke, hadde mer enn 600 personer skrevet under en anmodning til Apple hvor selskapet blir bedt om å bekrefte at problemene eksisterer og enten fikse feilen permanent eller å gi kundene utvidet mulighet til å heve kjøpet.

I et av Apples brukerfora skriver en person, som hevder at han er Apple-teknikker, at han har åpnet maskinen for å forsøke å finne årsaken til problemet.

"Det er flere avstandsstykker plassert bak skjermen for å hindre at aluminiumsinnfatningen i å bøye seg innover. De er på disse stedene at de hvite flekke oppstår".

Apple skal i en uttalelse ha bekreftet at enkelte brukere har varslet om dette problemet, og at problemet nå er under etterforskning. Flere brukere melder om at de allerede har fått erstattet maskinen på grunn av dette problemet, men enkelte opplever at det problemet også har dukket på den nye maskinen.

Til toppen