BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hvor blir det av mobilen for nyfødte?

Når kommer egentlig mobilen som kan monteres på spedbarnets fot og som ringer mamma hvis barnet skriker?

Therese Werenskiold
28. apr. 2000 - 10:15

I går kunne vi lese om mobilprodusentenes siste påfunn; baby-mobilen. Spesialdesignet for at småbarn skal kunne bruke den. Telefonen, som Alcatel har laget en prototyp på, har bare fire knapper. Og barna, som knapt kan snakke og enda mindre lese tall, skal kunne trykke på en av disse knappene som hver er utstyrt med et bilde.

Bilde av en dame betyr "ring til mamma", bilde av en mann betyr "ring til pappa", og bilde av et hus betyr at barnet kan trykke på denne knappen for å ringe hjem hvis det for eksempel har gått seg bort.

Det er meningen at barn helt ned i tre-årsalderen skal utstyres med baby-telefonen. Da kan de jo ringe fra barnehagen, helt alene uten hjelp, for å slå av en prat med mamma eller pappa.

Jeg spurte min sønn på tre hva han ville brukt den til dersom han fikk en slik telefon. - Det hadde vært en dum telefon, var svaret.

Men det er jo mulig han ville kommet på bedre ting å bruke den til hvis han bare fikk øvd seg litt.

Alcatel har også tenkt på det at telefonen lett kunne komme til å ringe ved et uhell, under lek for eksempel. Derfor har mobilprodusenten tenkt å lage en slags sperre slik at samtalene automatisk blir brutt etter ett minutt.

Mammas og pappas telefonsvarere kan kanskje komme til å fylles med hundrevis av ett-minutts lekelyder.

Men tre år... Det finnes da et marked blant dem som er enda yngre? Spedbarn for eksempel. Nyfødte kunne jo fått montert en "nyfødt-mobil" på foten, som ble aktivert av skrik og spark, og som sporenstreks ringte til mamma eller pappa.

Da kunne de komme springende fra butikken de tidligere ikke kunne gå i alene mens barnet sov fordi baby-call'en ikke rakk så langt....

Alle foreldre burde glede seg til nyfødt-mobilen kommer på markedet. Inntil da må de nøye seg med Fisher Price-utgaven...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.