- Hvor er kollegene mine?

Google hjelper deg å finne dem.

- Hvor er kollegene mine?

Google hjelper deg å finne dem.

Google lansert i går tjenesten Google Latitude, som gjør det mulig for en bruker av mobilutgave av Google Maps å se hvor andre brukere av samme tjeneste befinner seg i verden.

Dette kan være nyttig for eksempel dersom man lurer på om noen av vennene eller andre bekjente er i nærheten. Det avhenger dog av at også disse har registrert seg for bruk av tjenesten, at de har installert programmet og at det kjøres på mobilen der og da. Dessuten kan hver bruker selv kontrollere hvem som skal kunne få se hvor brukeren befinner seg.

Posisjonen til brukeren vil normalt beregnes på samme måte som i Google Maps forøvrig, enten ved hjelp av mobilens eventuelle GPS-mottaker eller ved å bruke informasjon fra mobilmastene i omgivelsene. Det er også mulig å sette posisjonen manuelt, eller å skjule posisjonen helt for kontaktene (og Google).

Vår vesle test, innedørs i Stenersgata i Oslo, plasserte oss i Tøyenbekken, noe hundre meter unna. Det oppgis på skjermen at nøyaktigheten er omtrent 600 meter.

Google Latitude på mobilen
Google Latitude på mobilen

Dette er likevel nok til at ektefellen skal kunne se omtrent hvor langt man har kommet på veien hjem fra jobben eller om en jobbkontakt er i London samtidig som en selv.

Fra programmet kan man invitere kontakter og venner. Det avhenger dog av at også disse har en mobil som kan bruke tjenesten. En forutsetning er det at mobilen støtter Google Maps for mobile 3.0.

Google oppgir at Android-baserte mobiler kan benyttes. Det samme gjelder de fleste BlackBerry-enheter med fargeskjerm, de fleste mobiler med Windows Mobile 5.0 og nyere, samt de fleste mobiler med Symbian S60.

Det loves dessuten at det vil komme støtte for iPhone og iPod touch med Google Mobile App, i tillegg til mange Sony Ericsson-mobiler.

Google Latitude i iGoogle.
Google Latitude i iGoogle.

I en pressemelding skriver Google at det «selvfølgelig tenkt hardt og lenge på å sikre at brukerne har full kontroll på hvordan, og når, de ønsker å bli funnet. Google har gitt ut en egen video som har for seg dette temaet». Den finnes her.

Det er også mulig å bruke Latitude fra PC-en. Dette gjøres ved hjelp av en gadget for iGoogle-tjenesten, som både viser hvor vennene er og som forteller om brukerens egen posisjon.

Mer informasjon om Google Latitude finnes på denne siden.

Til toppen